Categories: Comunitate

Infrastructura este o prioritate la Râu de Mori

Livia Botici

În comuna Râu de Mori, primarul Niculiţă Mang (foto) a demarat lucrările la implementarea unui proiect, pentru realizarea reţelei de canalizare în localităţile Clopotiva, Ostrovu Mare şi Ostrovu Mic, precum şi modernizarea drumului dintre „Casa Verde” şi satul Brazi.

Lucrările au început

Proiectul reprezintă „renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, iar în comuna Râu de Mori, au început deja săpăturile necesare, la ora actuală, drumul dintre Ostrovu Mic şi Clopotiva fiind impracticabil. „De asemenea, momentan, se mai fac unele amenajări la primărie. Astfel, se betonează câteva alei de acces şi urmează ca, pe viitor, să montăm şi două fântâni arteziene”, ne-a spus, Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Proiecte peste proiecte

În prezent, lucrările la Căminul Cultural din Ohaba – Sibişel sunt aproape la final. De asemenea, de acum încolo, echipa de fotbal Retezatul Râu de Mori va putea juca acasă, întrucât terenul de fotbal este funcţional. „În zona de agrement de la Râuşor se execută defrişări în vederea amenajării unei pârtii de schi, obiectiv ce se va realiza în colaborare cu un agent economic privat. Totodată, am lucrat şi la drumul din centrul de comună, unde s-a amenajat o rigolă betonată, pentru captarea scurgerilor de ape de pe versanţi şi s-au făcut pietruiri, construindu-se şi podeţe de acces la fiecare poartă”, spune Niculiţă Mang.

Centru de Informare Turistică în comună

Un alt succes al primarului Niculiţă Mang reprezintă faptul că proiectul prin care se urmăreşte înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în comună a fost declarat eligibil. „Suntem în stadiul pregătirii documentaţiei necesare pentru realizarea achiziţiilor publice, a proiectării. Sperăm ca în acest fel, să punem în valoare adevăratele bogăţii ale zonei, oferind suportul informaţional necesar. Valoarea totală a proiectului este de 199.000 euro”, ne-a declarat edilul.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Un mare SPAGAR asta este marele edil MANG. Normal ca se lauda cu lucrarile facute in comuna ca doar cu cat e mai mare valoarea investitiei si SPAGA lui e mai mare.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago