Categories: ActualitateFlash

Indienii de la Bollywood au încheiat filmările la Castelul Corvinilor

Oana Mihnea

Cel mai recunoscut obiectiv turistic cu importanţă istorică de la noi din judeţ, Castelul Corvinilor, din Hunedoara, nu atrage doar turişti din toată lumea, ci şi case de producţie cinematografică de renume. Vineri, actori indieni de la Bollywood au filmat ultimele scene din pelicula ”Singh is bling” la castelul medieval.

Opt zile de filmări
Timp de opt zile, Castelul Corvinilor a fost gazda unei case de producţie de la Bollywood, care a venit la Hunedoara să realizeze o mare parte dintr-un film indian de dragoste. După ce în urmă cu trei ani, la castel a fost turnat ”Ghost Rider” cu Nicholas Cage în rolul principal, a venit rândul de această dată să filmeze aici actori din India. În total, echipa a fost formată din aproximativ 200 de persoane, plus cei peste 20 de figuranţi din municipiul Hunedoara, care au fost angajaţi să facă parte din producţie. De asemenea, alături de echipa de filmare indiană a fost şi Family Film, o casă de producţie românească.

Recunoaştere şi venituri considerabile
Faptul că o mare parte a scenelor din ”Singh is bling” au fost filmate la castelul din Hunedoara, nu poate decât să aducă beneficii pentru întreaga comunitate, dar şi pentru judeţ. ”În primul rând, este foarte important pentru noi că au ales să filmeze la castel, asta înseamnă că nu trece neobservat de cinematografele mondiale. Acum trei luni, o casă de producţie a venit să prospecteze locuri din ţară cu impact istoric pentru acest film, între care s-a numărat şi Castelul Corvinilor, pe care ulterior au decis să îl includă pe listă alături de centrul Sibiului, Cetatea de la Alba Iulia sau Ateneul Român din Bucureşti. În al doilea rând, înseamnă venituri la bugetul local de 72.000 lei, plus încasările pentru figuranţii dar şi alte venituri orizontale, cum ar fi cateringul sau cazarea celor 200 de persoane din spatele filmului”, a declarat Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

Au făcut poze cu turiştii
Conducerea castelului a mai precizat că scenele s-au filmat în exteriorul edificiului şi pe podul de la intrare, iar în acest fel, accesul turiştilor nu a fost restricţionat. Practic, vizitatorii au urcat şi coborât de la monument printre actori indieni şi camere de filmat, iar mulţi dintre ei s-au oprit în loc şi au admirat cu sufletul la gură cum cascadorii se aruncau de pe pod. Protagonistul filmului de dragoste indian este actorul Akshay Kumar, care a fost recunoscut de unii turişti în timpul filmărilor şi chiar a acceptat să facă poze cu ei.
Iarna trecută, la Castelul Corvinilor au mai fost o serie de prospecţii şi pentru alte producţii, însă până în acest moment nu s-a concretizat nimic. Totuşi, ar fi posibil ca în această toamnă, castelul să găzduiască o televiziune olandeză pentru un reality-show.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago