Categories: Actualitate

Încă un medic hunedorean răpus de Covid

Adriana Năstase

Medicul primar pediatru Emilia Biber (foto), fost coordonator al Compartimentului de neonatologie de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, a încetat din viaţă vineri, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, a anunţat conducerea unităţii medicale.
În vârstă de 70 de ani, dr. Emilia Biber a activat în cadrul spitalului din Hunedoara timp de peste 40 de ani, iar după ce s-a pen­sionat, în anul 2018, a continuat să păstreze legături strânse cu foştii colegi.
„Spitalul Municipal ‘Dr. Alexandru Simio­nescu” Hunedoara este îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neona­tologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba, la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Doamna doctor Biber a continuat să fie dă­ruită profesiei şi a fost prezentă cu ge­ne­ro­zitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preo­cupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Spitalului municipal din Hu­nedoara.
Emilia Biber este al doilea medic din ju­deţul Hunedoara care a fost răpus de noul coro­navirus de la declanşarea pandemiei de COVID-19, după ce la sfârşitul lunii aprilie 2020 doctorul Mirela Feier, în vârstă de 70 de ani, de la Spitalul municipal Brad, a murit la un spital din Cluj-Napoca.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu mai strigați în deșert că nu aveți stocuri de biocide,dezinfectanți,săpun.Consiliul Județean se va face că plouă,inspecția muncii în cel mai bun caz va sfătui firma cum să-și modifice contractul colectiv astfel încât angajații să iasă umiliți,batjocoriți,nedemni din aceste lucruri.
    Trimiteți toate solicitările,doleanțele,propunerile,DIRECT la minister!

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

24 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

24 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

24 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago