Încă o tentativă eşuată în Consiliul Local Vulcan

Carmen Cosman

Opoziţia se zbate din răsputeri să schimbe viceprimarul de la Vulcan, adică pe Angela Stoica, în timp ce reprezentanţii PDL caută tot felul de subterfugii pentru a le împiedica planurile. Cei nouă consilieri locali democrat-liberali din Vulcan au lipsit ieri, in corpore, de la şedinţa de consiliu în care, din nou, ar fi trebuit să se pună în discuţie demisia din Consiliu a preşedintelui PSD Marin Coltescu.

Nu s-a întrunit cvorumul
La şedinţa de luna trecută, după un circ de pomină, consilierii locali de la Putere au părăsit şedinţa. De această dată, nu au venit deloc. Aşa că, doar cu 9 consilieri ai USL prezenţi în sală, nu a fost întrunit cvorumul necesar, iar şedinţa nu a fost legal constituită. Ca atare, toate proiectele de pe ordinea de zi, inclusiv cel privind demisia lui Marin Coltescu, s-au amânat cu cel puţin o lună.
”În Legea nr. 215, există un articol care stabileşte că, în exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivităţii locale. Astăzi, consilierii PDL sunt în serviciul doamnei Angela Stoica. Au uitat de comunitatea locală. Este o sfidare evidentă a celor care au avut lipsa de inspiraţie să-i voteze acum trei ani şi este o bătaie de joc faţă de mandatul pe care l-au primit”, a declarat consilierul local PRM, Dorel Şchiopu, potenţialul înlocuitor al Angelei Stoica în funcţia de viceprimar. În replică, Angela Stoica a precizat că a preferat să nu vină la şedinţă, pentru a nu mai isca încă o ceartă în CL Vulcan.
„Pe consilierii locali din opoziţie nu îi interesează, de fapt, problemele cetăţenilor, ci numai scaunul meu, aşa că am considerat că este mai bine să nu vin, pentru a nu ne mai certa, ca data trecută. Oricum, problemele cetăţenilor din Vulcan sunt rezolvate în proporţie de 70 la sută, iar primarul Gheorghe Ile va fi susţinut în continuare de echipa de consilieri PDL şi de mine, personal. Nu este absolut nici o problemă, iar investiţiile în municipiul Vulcan vor continua şi pe viitor. Oricum, îi doresc domnului Şchiopu succes la campionatul de şah”, a precizat Angela Stoica.

Mai pleacă unul
Chiar dacă şedinţa nu a fost legal constituită, consilierul PNL Tudorel Cărăşel şi-a anunţat demisia din Consiliul Local, invocând motive personale. „Sunt motive pur personale şi nu sunt influenţe politice în ceea ce priveşte decizia mea. Proiectele pe care mi le-am făcut m-ar împiedica să îmi desfăşor în bune condiţii activitatea în membru al Consiliului Local Vulcan şi am decis să îmi prezint demisia”, a declarat Cărăşel. Acesta va depune actul oficial astăzi, la Secretariatul administraţiei publice locale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

20 de ore ago