În urma demersurilor senatorului Haralambie Vochiţoiu. O delegaţie ministerialã vine în Valea Jiului

  Maximilian Gânju

Demersul de declarare a aşezărilor mărginaşe ale oraşelor Văii Jiului drept zone periurbane, pentru accesarea de fonduri europene pe domeniul rural, intră într-o nouă etapă. O comisie de la Bucureşti va veni în zonă pentru a explica în amănunt cum  pot fi atrase fondurile europene pentru zonele rurale.

Întâlnirea dintre agenţii economici, reprezentanţii administraţiilor locale din Valea Jiului şi reprezentanţii departamentului care se ocupă de gestionarea fondurilor europene destinate zonelor rurale va avea loc în luna octombrie, a precizat senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu (foto). Acesta a demarat proiectul şi a făcut demersurile la Bucureşti pentru ca şi cătunele din Valea Jiului să poată beneficia de fonduri europene pentru agricultură. Condiţia a fost ca primarii care au aceste zone în subordine să le declare drept regiuni periurbane.
”O soluţie pentru dezvoltarea durabilă a Văii Jiului o reprezintă accesarea de fonduri europene în general şi a fondurilor europene pentru dezvoltare rurală, în special. La acest subiect lucrez de peste un an şi sper, ca la finalul acestui an, să fie rezolvat. Pe parcursul lunii octombrie am invitat şi vor fi prezenţi în Valea Jiului cei din conducerea naţională care gestionează fondurile europene pentru dezvoltare rurală. Exact pentru a ne învăţa, pe autorităţi şi pe agenţii economici, ce trebuie să facem să aducem bani europeni şi pe acest canal e finanţare”, a declarat senatorul UNPR de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu.
România are alocate 20 de miliarde de dolari doar pe dezvoltare rurală, fonduri care pot fi accesate până în 2020.
Potrivit lui Vochiţoiu, dacă măcar 1 procent din suma totală destinată ţării noastre va ajunge în Valea Jiului, acest lucru ar însemna foarte multe locuri de muncă pentru o regiune monoindustrială, unde şomajul este ridicat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago