Iese sau nu UDMR de la guvernare?

Maximilian Gânju

UDMR nu decide „pe picior” ieşirea sau rămânerea la guvernare, spune europarlamentarul Iuliu Winkler (foto). Totul depinde de negocierile dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, iar o decizie privind ieşirea sau rămânerea la guvernare va fi luată abia după ce discuţiile vor fi încheiate.
Acest lucru se va întâmpla în şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii care va avea loc vineri, dacă discuţiile vor eşua până atunci. Ieri, Kelemen Hunor şi premierul Victor Ponta nu au ajuns la nici un compromis şi vor mai avea o discuţie pentru a detensiona situaţia. „Toată lumea vrea să ne împingă dintr-o parte în cealaltă, dar eu cred că deciziile, UDMR-ul, le ia după o analiză şi nu aşa, pe coridoare. Este o problemă destul de serioasă, se caută soluţii şi mai sunt câteva zile, pentru că vineri o să analizăm argumentele care sunt pe masă. Haideţi să aşteptăm şi să vedem ce se mai întâmplă”, a declarat Iuliu Winkler, preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara.
Disensiunile în urma cărora UDMR ar putea ieşi de la guvernare, au apărut după schimbul de replici dintre Kelemen Hunor şi Titus Corlăţean şi sunt legate de demersul MAE de a nu susţine o iniţiativă cetăţenească a minorităţilor la nivel european.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 ore ago