„Huţanu a fãcut «mãcel» în rândul profesorilor”

Sorina Popa

Într-o scrisoare adresată ministrului Educaţiei, mai mulţi părinţi şi profesori nemulţumiţi de ce se întâmplă în învăţământul din judeţ reclamă nereguli din Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Derapaj decizional şi lipsă de transparenţă

„Noul inspector şcolar general, Constantin Huţanu (foto) – se precizează în scrisoarea respectivă – a venit la Inspectoratul Şcolar nu pentru a se preocupa de calitatea învăţământului, ci doar pentru a se răzbuna pe unii dintre colegii săi de breaslă. Acesta este complet dezinteresat de tot ceea ce s-a realizat în domeniu, de continuitatea la clasă a unor profesori, motiv pentru care la Şcoala «Andrei Şaguna», dar şi la alte şcoli, părinţii elevilor sunt nemulţumiţi de schimbările fără motivaţie a unor profesori titulari detaşaţi, cu suplinitori.        Reclamăm derapajul decizional şi lipsa de transparenţă în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean – mai scriu contestatarii în scrisoarea adresată ministrului Educaţiei –, deoarece au fost înlocuiţi inspectori, profesori-doctori de renume, cu dascăli care greşesc evaluările la examene şi care n-au nici o experienţă managerială. De asemenea, au fost numiţi directori de şcoli doar cu definitivat, în alte cazuri, directori care nu sunt titularii şcolii, deşi unităţile respective aveau dascăli potriviţi să ocupe funcţiile respective. Apoi, actualul inspector general, dar şi alţi directori şi inspectori au mai puţin de patru ani până la pensie, iar legea nu le mai dă dreptul de a accede la o funcţie de conducere. Reclamăm faptul că prima grijă a inspectorului general a fost să-şi numească soţia în funcţia de director, apoi să facă «măcel» în rândul inspectorilor şi directorilor, fără să analizeze activitatea vreunuia, fără vreun interviu. Nu au contat realizările celor demişi”, se mai arată în respectiva misivă.

„Este vorba doar de răzbunare”

Profesorul Constantin Huţanu, actualul inspector şcolar general, cel reclamat în scrisoarea adresată ministrului Ecaterina Andronescu, declară că este vorba doar de o răzbunare a celor care au trebuit să plece din inspectorat sau din licee şi şcoli, pe motiv de incompetenţă.
„Eu am 61 de ani, deci, am mai mult de patru ani până la pensie, nu sunt în afara legii. De fapt, eu am fost numit, fără să susţin un concurs, în cazul în care se ţinea cont de cei patru ani până la pensie. Am fost numit printr-un ordin al ministrului Educaţiei, aşa că această acuzaţie este falsă. În ceea ce o priveşte pe soţia mea, ea a deţinut până în 2010, timp de 17 ani, funcţia de director la o grădiniţă din municipiul Hunedoara. Deşi era cu concurs, a fost demisă în 2010, de către fosta conducere a Inspectoratului Şcolar. Din august, anul acesta, ea este, din nou, pe post. Legea nu interzice ca soţia inspectorului general să ocupe un post de conducere”, susţine Constantin Huţanu.

Schimbările, discutate şi analizate în şedinţele USL

„Toate propunerile pentru posturile de directori în unităţile şcolare hunedorene au fost discutate şi analizate în şedinţele USL şi chiar şi cu ministrul Educaţiei. De asemenea, s-a discutat şi cu primarii. Nu am făcut nimic fără acordul liderilor USL. Au fost cazuri, la Brad, Crişcior sau Zam, unde am schimbat directorii la licee şi şcoli, din cauză că aceştia fie nu se înţelegeau cu primarii, fie nu aveau un comportament adecvat. La Colegiul Traian, l-am numit director pe Corneliu Voicu, propunerea PSD, pentru că are experienţă”, a adăugat inspectorul şcolar general.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Dupa cum cunosc eu autorul/autorii reclamatiei tare seamana stilul cu cel al unei foste inspectoare de limba romana,"doctor",fosta PDL,actuala PNL!Sa nu uite cei care au fost inlocuiti CA AU FOST NUMITI TOT POLITIC FARA A SUSTINE UN CONCURS!Se pare ca pentru unii e degradant sa mai muncesti la catedra!N-ar fi rau sa fie evaluati toti profesorii periodic,atunci s-ar vedea exact cine munceste si cine nu!
    Cu dl.Hutanu am colaborat in urma cu multi ani,e un om special!
    Foarte bine a facut ca l-a numit pe dl.ing.Voicu ca director la Traian!Va da o noua sansa liceului care,desi are rezultate foarte bune, se zbate sa supravietuiasca tot dataorita foste conduceri a ISJ !

  • Domnilor, nu stiu de ce va suparati asa de tare???
    Atita timp cit domnul "Hotanu " asta, zice ca a facut numai ce a zis partidul????
    Suparati-va pe "domnul PARTID" si pe "cei mai cinstitzi" de vreo trei luni incoace ??!!
    :)

  • Criterile de competenta in baza au fost numiti noii directori sau inspectori sunt urmatoarele :
    -carnet PSD sau PNL
    -O bogata experienta in munca de partid demonstrata la ultimele doua tururi de scrutin(campanie in scoli, trimis elevii la manifestatii spontane, la lipit afise,etc)

    O mai mare debandada decat cea ce se petrece acum, in sistemul de invatamant hunedorean, nu s-a mai vazut.
    Rusineeeeeeeee!!!!!!!

  • asa se face si la titularizare, se ia un candifat care da examen chiar daca a stiut nu va prinde post si se ia alt individ cu carnet de partid care devine profesor - intrebatii daca vreti toti directorii de scoli din judet si toti inspectorii ca asa este.
    de aceea avem un invatamant prost pentru ca se promoveaza pilele si carnetul de partid dar si individul ce vine cu banu

  • Vai! Valeu! Cata revolta ...proletara a raiosilor!Sau a potailor care voiau egalitate pentru ...dansii (vorba moldoveanului)! N-aveti unde va infige coltii ? V-as sugera niste locuri umbroase, dar sunt o delicata!
    Pedeleilor - unii dintre voi cu actuale" derapaje" peneliste,(ghinion, au fost ei slabi si v-au primit, dar macar nu v-au dat functii!) de altfel, voi vorbiti de competenta? Voi ati fost si sunteti supercompetenti...da, da, da...De aceea ne-ati furat un sfert din salar..."felcerilor" (a se citi" doctorilor" de renume spiruharetean , oradean, crisan, herculean, etc).
    Evident, cum nu ati avut demnitate in viata voastra cea frustrata, de unde sa aveti farama de bun simt care sa va impiedice sa va mai faceti de ras reclamand si milogindu-va pentru posturi care nu va fac valorosi decat in mintile voastre pervertite si defecte!
    La munca, tovarasi! Looserilor!
    Da' de fapt, ce stiti voi oare sa faceti ?

  • Dupa cum spunea cineva inainte, societatea noastra este , intr-adevar, plina de "animale bolnave" (gen : Doamne iarta-ma, ca destept si mandru mi-s, ce s-ar face universul fara mine)
    Am credinta si speranta ca Cel de Sus ne va apara in viitor de asemenea exemplare , care, in delirul lor penibil, spera sa mai gaseasca alti naivi(= saraci cu duhul)care sa-i chiar creada si se le permita parvenirea , pe baza de concursuri "de imprejurari" politice la functii pe care le DEZONOREAZA .E chiar pacat pentru noi, ceilalti, cei care, nefiind politruci politici, ne vedem de treaba, anonim si cu seriozitate.

  • Este foarte adevarat ca in cadrul ISJ Deva, in aceasta vara, s-au intamplat foarte multe nereguli la repartizarea personalului didactic. Desi, au vazut ca sunt reclamatii, nici macar acum in ceasul al 12-lea, nu au incercat sa fie corecti.Posturi care au disparut din lista, pentru ca in data de 7 sept. sa fie repartizate unor candidati care au "spate"
    Ar fi prea mult sa intreb unde sunt 2 posturi de la Liceul Tehnologic Lupeni? - unul ,postul devenit vacant-rezervat, deoarece prof. este in CIC, ,,Alimentatie publica si turism,, ( care este promis doamnei ZOIA Dorina, necalificata - ea fiind inginer electromecanic, si care, nu a concurat pentru acest post) si al doilea, maistru , la instruire practica croitorie, care este cu dedicatie pentru Bolosin Constantin, care, a parasit si el sala de examen , anulandu-se lucrarea.Si toate acestea pentru ca, doamna inspectoare Cioara -le-a garantat celor doi ca vor avea postul.Si cum se putea altfel decat , sa nu se mai figureze in lista posturilor vacante. Din pacate, asa s-a intamplat si anul trecut scolar,cand, tot cu ajutorul insp. CIOARA, necalificatii au putut preda, pe baza unui master, ca si calificati,desi legea prevede ca masterul ,pentru cei care au absolvit studii de lunga durata,nu este o calificare.Daca ai,,spate,, ai tot ce vrei.
    Sa vedem maine cum vor fi repartizati si cei care au luat sub cinci, desi Ordonanta interzice acest lucru. Atunci de ce este suparat domnul Hutanu?

  • asa trebuie domnule inspector general sa i zburati pe toti pdl-isti lui lautaru care au fost dusi cu barca la isj inclusiv pe femeia de serviciu sanda care face pe secretara in loc sa si faca datoria cu matura si mopul..sa nu uitati ca in 2008 toti inspectori au fost schimbatii de pdl iar pe dna mate sa o intrebati daca a fost la referendun....nu va luati dupa ce scriu ziarele ca totul este o minciuna...sa spuna lautaru cum a furat bani inspectoratului ,din proiectele europene..dumnezeu sa va ajute sa conduceti isj asa cum trebuie,,,

    cu stima ,un profesor

  • Bai USL-istule tu cum poti spune de un om ca e incompentent cand tu esti singuru om pe care la gasit Molot fara demnitate sa-l puna pe postu asta de sluga ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago