Categories: Sport

Hunedorenii, lideri în seria a IX-a după victoria de acasă

Formația hunedoreană pregătită de Florin Maxim a disputat vineri, primul joc din acest campionat pe terenul propriu, în fața unui număr mare de spectatori care au venit să îi urmărească și să îi încurajeze pe cei care în curând vor evolua sub brandul Corvinul.

Au intrat obosiți pe teren
Partida de vineri nu a fost foarte ușoară pen­tru hunedoreni, care au întâlnit o for­mație tânără, ambițioasă și cu un joc alert, Să­nătatea Servicii Publice Cluj Napoca. Clujenii au aliniat o formulă de debut cu trei fot­baliști experimentați, Tilincă, Perde și Flo­rescu, restul fiind jucători tineri, sub 22 de ani.
Echipa hunedoreană a venit la joc după partida din Cupa României,desfășurată la mijlocul săptămânii trecute și pe care a câștigat-o dar care s-a dovedit istovitoare, după un meci cu prelungiri și loviturile de departajare, lucru care s-a și văzut în evoluția jucătorilor formației gazdă. Mai mult, antrenorul Florin Maxim a avut și ceva probleme la recuperarea jucătorilor, astfel că pe foaia de joc au fost trecuți doar cinci jucători de rezervă.
Oaspeții, mai proaspeți, au reușit să mențină egalitatea de pe tabelă, aproape o oră și au emis pretenții la un rezultat strâns. La debutul partidei, Arnăutu l-a încercat cu un șut din12 metri pe portarul Cotîrlă, apoi am notat o încercare nereușită a lui Buș de
a-l pune în evidență pe Hergheligiu pe un contraatac hunedorean. Apoi, a fost din nou șansa lui Arnăutu, dar a fost blocat în doi metri la centrarea lui Simon și, reflexul salvator al goalkiper-ului Cotîrlă, luftul lui Simon la 14 metri și dominarea echipei locale din primul sfert de oră.
Echipa clujeană a ieșit din asediu și au schimbat tactica. În min. 16, în urma unei lovituri de colț, Țăranu reia cu capul spre poarta lui Lefter iar balonul este scos de pe linia porții de Simon, iar un minut mai târziu, contraatacul lui Oltean a fost finalizat cu un șut bun din careu respins în corner de parada lui Lefter pentru ca în min.34 mingea trimisă de Cîmpean să treacă puțin pe lângă poarta hunedoreană.

A scos un penalty
Finalul primei reprize a aparținut gazdelor care au revenit în atac dar fără rezultat pe tabela de scor, deși Simon și Iacob s-au străduit să îl păcălească pe portarul oaspete iar șutul lui Hergheligiu de la 22 de metri a trecut peste transversală.
În repriza secundă, gazdele s-au instalat practic în jumătatea de teren a oaspeților cu sarcini de joc precise, pentru obținerea victoriei. Simon a primit în trei metri un balon ricoșat, dar șutul său a întâlnit piciorul unui adversar și a deviat în corner. Giura a trimis balonul în bară din marginea careului mingea centrată de Buș și recentrată de Simon, iar lovitura de cap a lui Garutti a ocolit de puțin poarta. Arnăutu a scos un penalty la un duel cu un adversar în careu, iar Hergheligiu a transformat cu siguranță lovitura de pe­deapsă, schimbând tabela, 1 – 0.
Din acest moment, gazdele au ieșit mai curajos și au dominat jocul până la final și ar fi putut să-și majoreze avantajul de pe tabelă în urma unor acțiuni spectaculoase:mingea trimisă cu capul de Vlad pe lângă bară, șutul lui Robert Cristian din lovitură liberă de la 25 de metri peste transversală și două contra­a­tacuri purtate de Simion și finalizate doar cu cornere. Ultima zvâcnire ofensivă a clujenilor am consemnat-o în min.82, când șutul-centrare a lui Pașca din unghi a fost reținut fără probleme de Lefter.
Scorul final al partidei a fost stabilit în ul­timul minut de joc de către Buș, după o centrare de pe dreapta a lui Dumitru. Mingea trimisă spre plasa porții a lovit pe rând bara și portarul advers înainte de a intra în poartă. În prelungirile partidei am mai notat un balon scos de pe linia porții de Cotîrlă și șutul lui Bradu peste poartă, scorul final fiind 2 – 0.

Prea puțin timp
de pregătire
CS Hunedoara a evoluat cu: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Trășcan – Simon (83 Dumitru), Bradu, Giura (75 R. Cristian), Buș (90+2 Lupușor)– Arnăutu, Hergheligiu. Antrenor, Florin Maxim.
Antrenorul hunedorean Florin Maxim a declarat: „Nu pot să spun că am avut emoții. Am început bine, ne-am creat trei – patru ocazii de gol. Am resimțit faptul că am jucat 120 de minute în cupă, am fost mai greoi în joc. Ne-a afectat și căldura, și faptul că am avut doar două zile între cele două meciuri. Nici nu am avut de schimbări să facem, date fiind problemele de lot cu accidentările. Am întâlnit o echipă bine organizată, i-am urmă­rit pe cei de la Sănătatea și le cunoșteam jocul. Ne-am concentrat pe acest meci, nu pe cel din cupă cu FCSB despre care vor­bește acum toată lumea. Urmează sâmbăta vii­toa­re partida din deplasare cu Alba Iulia, avem până atunci o săptămână la dispoziție să ne refacem. Așa cum am promis, o să vedeți că vom arăta din ce în ce mai bine de la o săp­tă­mână la alta. Vești bune sunt că dintre acci­dentați Motta va reveni de luni la antre­na­mente normale, la Jairo mai durează trei-patru zile, dar sperăm să îl recuperăm și pe el. Am trimis un RMN al lui Ignat la Bu­curești, așteptăm răspunsul să vedem exact situația lui.”
După primele trei etape disputate, CS Hu­ne­doara ocupă primul loc în clasamentul seria a IX-a cu maximum de puncte , urmată la diferență de golaveraj de Avântul Reghin cu 9 puncte și de Metalurgistul Cugir cu 7 puncte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

19 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

19 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

19 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

19 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

21 de ore ago