Cristina Ghenea
Judeţul Hunedoara se numără printre primele din România, atunci când vine vorba de preţurile mari ale produselor alimentare.
Pe baza unor statistici ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost întocmit un top al judeţelor cu cele mai ieftine şi cu cele mai scumpe alimente, printre acestea din urmă aflându-se şi Hunedoara.
În timp ce gorjenii, de exemplu, plătesc între 6,8 şi 7,2 lei pentru un kilogram de carne de porc, hunedorenii sunt nevoiţi să scoată din buzunare între 14 şi 18 lei pentru aceeaşi cantitate. De asemenea, hunedorenii plătesc, în medie, între 16 şi 22 lei pentru un kilogram de carne de vită, iar pentru carnea de pui, între 7,5 şi 11 lei/kg. Preţul unui ou, însă, variază, în funcţie de categoria în care este încadrat (M, L sau XXL), între 0,30 şi 0,55 lei, ceea ce reprezintă un preţ mediu, din moment ce în alte judeţe este mai mare, ajungând chiar şi la un leu oul, cum se vinde în Neamţ.
Rău este că nu sunt perspective de scădere a preţurilor la alimente sau măcar de menţinere a lor la nivelul actual. Conform Institutului Naţional de Statistică, până în luna iunie, preţurile vor urca din nou. Institutul amintit prevede scumpiri cu până la 40 la sută a alimentelor din magazine, preţurile explodând, în special, în perioada sărbătorii Paştelui.
LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iubitei sale…
Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…
C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…
Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…
Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe solicitări de natură financiară, dar…