Categories: ActualitateFlash

Hoţul pensionarelor, din nou, la atac

Florin Constantin Boldijar (foto), tânărul de 21 de ani, care săptămâna trecută i-a furat unei pensionare plasa din mână, ziua în amiaza mare, este principalul suspect al unei tâlhării comise duminică, asupra unei femei din Deva. Miercurea trecută, după ce a fost reţinut de poliţişti, oamenii legii au fost nevoiţi să-l elibereze, pentru că magistraţii au considerat că bărbatul nu prezintă pericol public.

A trântit-o la pământ

Duminică, în jurul orei 14, pe strada Împăratul Traian, din Deva. În timp ce mergea spre casă, o femeie, de 71 de ani, din municipiu, a fost atacată din spate de un bărbat, care i-a smuls geanta din mână, a trântit-o la pământ şi a fugit. „Există bănuieli că tânărul devean, reţinut în urmă cu câteva zile şi eliberat de judecători, este făptuitorul acestei tâlhării, pentru că modul de operare este identic”, a declarat comisarul şef Remus-Cristian Sabău, adjunct al şefului IPJ Hunedoara. În urma tâlhăriei, pensionara, de 71 de ani, a rămas cu 200 de lei pagubă şi fără actele de identitate.

Aceeaşi tactică

Săptămâna trecută, o altă femeie se îndrepta spre casă, când, din spatele ei, a venit în fugă un individ, care i-a smuls plasa din mână. Pensionara avea în sacoşă portofelul cu 150 de lei şi documente. După ce s-a văzut cu prada în mână, hoţul s-a făcut nevăzut, pierzându-se printre blocuri. Datorită faptului că victima a reţinut fizionomia tâlharului, acesta a fost prins şi reţinut de oamenii legii în scurt timp. A doua zi însă, când procurorii au cerut arestarea sa pe 29 de zile, magistraţii au hotărât că Florin Constantin Boldijar nu prezintă pericol public, cu toate că pe data de 20 aprilie a.c., bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi plata a 600 de lei, reprezentând daune materiale, pentru o altă tâlhărie. Condamnarea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Alba-Iulia. (L. Botici)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago