Categories: Sport

HANDBAL FEMININ. Primul obiectiv al noului antrenor al naţionalei – calificarea la Olimpiadă

Noul selecţioner al naţionalei noastre de handbal feminin este Adrian Vasile (foto), cel care deţine şi portofoliul de antrenorul principal al echipei CSM Bucureşti.
Federaţia Română de Handbal a decis să îl înlocuiască pe Bogdan Burcea, tehnician cu care echipa naţională a României a înregistrat cea mai slabă clasare din istoria ei la un turneu final de campionat conti­nen­tal: locul 12 la EURO 2020 din Danemarca.
Adrian Vasile va prelua comanda unei echi­pe naţionale pentru prima dată în ca­rieră. El a fost secundul suedezului Per Johans­son la echipa de senioare din Munte­negru, în perioada 2017-2020, iar cu formaţia feminină de club CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, ca asistent al danezului Kim Rasmussen.
Tehnicianul român a semnat un contract valabil pe un an cu federaţia de la Bucu­reşti, fiind conştient de presiunea supli­men­tară la care va fi supus de acum înainte. “Cea mai mare onoare pentru un antrenor este de a servi echipei sale naţionale, aşa că acesta este un mare pas înainte făcut de mine. Acum câţiva ani, nici măcar nu aş fi îndrăznit să visez la aşa ceva, prin urmare este o opor­tu­nitate enormă, dar şi o răs­pun­dere mai mare pentru mine”, a precizat selecţionerul de 38 de ani, pentru site-ul eurohandball.com.
Primul obiectiv pentru Adrian Vasile este cel din perioada 19-21 martie, când Ro­mânia va întâlni Norvegia (campioana euro­peană en titre), Muntenegru şi Thailanda – la turneul preolimpic de la Podgorica, unde se vor pune în joc două bilete pentru Olim­piada de la Tokyo, din 23 iulie – 8 august 2021.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago