Categories: Sport

Gloria Buzău a câștigat Cupa României la handbal feminin

După ce a trecut în „sferturi” de SCM Rm. Vâlcea, după aruncările de la 7 metri, echipa Gloria Buzău a câștigat finala Cupei României cu scorul, 35-29, în fața titatei formații, CSM București.
Echipa antrenată de Aurelian Roșca (tehnicianul care a preluat Buzăul doar în această vară) a dominat partida, iar CSM București a condus o singură dată pe tabelă, 1-0, în rest trebuind să alerge tot timpul în spatele adversarelor, contând pe evoluația Cristinei Neagu. Apărarea bucu­reșteană a fost foarte lentă și nu a avut replică la acțiunile Gloriei, purtate îndeo­sebi pe centru.
Tehnicianul naționalei și a echipei din București, Adi Vasile, a început cu olan­deza Tess Wester între buturi, dar în 15 minute aceasta nu a prins nici o minge. A intrat Jelena Grubisici și a adus un plus semnificativ. Mădălina Zamfirescu și An­dreea Rotaru, folosite pe rând la con­strucție, și-au scos excelent în evidență coechipierele.
Selecționerul Adi Vasile a jucat tot meciul cu doar 9 jucătoare, nefolosindu-le deloc pe handbalistele tinere, dar nici pe muntenegreanca Ema Ramusovici. Cris­tina Neagu s-a zbătut mult, dar s-a văzut și la ea că a jucat foarte mult în precedentele partide cu Bistrița, Brăila sau Rapid. Patru meciuri în mai puțin de o săptămână au fost cam multe pentru căpitanul CSM-ului.
Pe de altă parte, la finalul acestei săptămâni va debuta noul sezon în Liga Florilor, acolo unde se află și echipa deveană CSM, formație care va avea primul joc pe terenul de la Sala Sporturilor din Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago