Categories: Comunitate

Hala agroalimentară din Pui, la un pas de finalizare

Magdalena Şerban

Deşi boicotată în instanţă de către un cetăţean al comunei, noua hală agroalimentară din Pui a fost ridicată, iar din estimările administraţiei locale, în circa o lună va putea fi dată în folosinţă.
„Am avut bătăi de cap cu hala aceasta. Am câştigat un proiect european, deci bani nerambursabili, pentru a o construi, dar era cât pe ce să pierdem finanţarea din cauză că am fost târâţi în instanţă, iar noi în 2015 trebuie să punem punct lucrării. Istorioara e una stufoasă, de prin 2007 tot judecându-ne pe motiv că terenul nu ne aparţine. În 2010 s-a emis o sentinţă definitivă, potrivit căreia suntem proprietari de drept. Deşi terenul a fost intabulat prima oară în 1910, l-am reintabulat pe comuna Pui, în baza deciziei juridice primite. Avem un om de bine care ne tot pune pe drumuri, să nu ne rămână timp să ne ocupăm de ce trebuie. Dacă e să stăm la mâna tuturor celor care fac reclamaţii din pasiune, şi nu pe bună dreptate, e rău. Hala e acum ridicată, urmează să montăm acoperişul, să ne apucăm de tencuieli şi ce mai e necesar. După cum merg lucrurile, într-o lună o să finalizăm obiectivul. Va fi bătut în cuie un preţ de închiriere pe metru pătrat, cu girul consilierilor locali. Vrem ca să scutim oamenii de condiţii insalubre de vânzare a produselor agroalimentare şi să-i ajutăm cu desfacerea. Aşa că sărbătorile ne vor găsi cu o hală modernă şi cu un vis împlinit. Din păcate, orice investiţie din România are preţul ei suplimentar. În cazul nostru, acesta a însemnat punere pe drumuri şi ajungerea în instanţă”, susţine Victor Stoica (foto) primarul comunei Pui. Mai trebuie spus că noua hală a fost construită pe terenul vechii mini-pieţe ce a funcţionat lângă sediul administrativ al comunei. Aceasta a fost demolată, aflându-se în aer liber şi neoferind comercianţilor condiţii optime.

Invitaţie la târg
Totodată, primarul Stoica are şi o invitaţie pe care o adresează celor ce doresc să ia parte la tradiţionalul târg de la Pui, eveniment cu o tradiţie de peste un secol. „În 14 octombrie, adică miercuri, îi îndemn pe hunedoreni să ne viziteze comuna, pentru a lua pulsul renumitului nostru târg. Ca în fiecare an, o să aibă ocazia să-şi achiziţioneze de toate, începând cu turta dulce şi terminând cu animale. Bineînţeles, pot să treacă pe la nelipsitele tarabe cu mici, virşli şi fripturi, acestea fiind doar câteva dintre mărfurile cu care comercianţii se vor prezenta în cadrul acestei ediţii. Sperăm să ne onoreze cu prezenţa câteva mii de oameni din judeţ şi din afara lui, aşa cum s-a întâmplat şi până acum”, a arătat primarul comunei Pui.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

7 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

7 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

7 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

7 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

7 ore ago