Un lider ieşit la pensie, care a trecut şi prin Parlamentul României pe când era în culmea carierei, simte că îi fuge terenul de sub picioare. Acesta a reuşit să adune în jurul lui o mică armată de oameni ajunşi la vârsta maturităţii depline, ca să spunem aşa, prin care încerca să forţeze mâna mai marilor zilei, ca să-şi obţină el drepturile pierdute. Numai că oamenii s-au cam prins că acela care s-a autoproclamat lider al lor nu luptă decât pentru cauza lui şi au început să îi cam dea cu flit. Problema cea mai spinoasă este că omul nostru este adânc înregimentat politic într-o organizaţie trandafirie de prin sudul judeţului, iar bătrâneii erau numai buni de pus ştampila acolo unde trebuie la alegeri, atâta timp cât credeau orbeşte în personajul nostru. Dar ce ne facem, că „armata” a început să se cam decoloreze şi cât de curând are şanse să devină galbenă de-a dreptul şi asta, graţie unei deputate reintrate recent pe scena politică. Care, nu numai că le dă speranţe, dar are şi pârghiile necesare pentru rezolvarea problemelor pe care le reclamă pensionarii despre care vorbim.

Un purtător de uniformă dintr-un oraş cu multe lămpaşe a fost luat la ochi de şefii săi mai mari, după ce mai multe surse le-au ciripit că personajul nostru nu ar fi străin de traficul cu ţigări netimbrate. Nu direct, ci prin intermediul soţiei din dotare, care ar fi în relaţii mai mult decât strânse cu unii capi ai interlopilor din urbea respectivă. Aşa de bine era închegată afacerea, că până şi echipele de control făceau stânga împrejur când ajungeau în „zona minată” şi preferau să abandoneze controalele, numai să nu-l calce pe bătături pe purtătorul de chipiu despre care vorbim. Se pare însă că zilele afacerii prospere sunt numărate, iar şefii şi-au implantat mai multe cârtiţe menite să adune dovezile de care au nevoie.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago