Categories: Gura lumii

Gura lumii 29.06.2016

Diferenţele de opinii dintre jucători, arbitri, antrenori, oficiali şi conducători de cluburi au ca efect de multe ori inflamarea spiritelor şi transformarea în incidente. Situaţiile conflictuale se sparg în capul organizatorilor de competiţii care sunt puşi să împartă dreptatea şi să împace şi capra, şi varza, pentru ca showul să continue. Cum aproape întotdeauna adevărul are două feţe, un antrenor al unui club din sudul judeţului, sancţionat recent cu nişte etape de suspendare şi o amendă destul de serioasă, se simte nedreptăţit. Tehnicianul reclamă faptul că nu a fost chemat la judecată, pentru a da explicaţii, el considerându-se nevinovat, şi susţine, pe contul personal de Facebook, că nu va plăti amenda, decât dacă va fi sancţionat şi arbitrul de la care i se trage suspendarea.  Nu ştim exact ce s-a întâmplat şi cu ce a greşit antrenorul, dar „judecarea sa în lipsă”, când el s-a oferit voluntar să ofere explicaţii, nu miroase a dreptate.

Carnea de miel este produs care prin tradiţie are cea mai mare căutare în această perioadă, fiind ingredientul din care se prepară multe dintre mâncărurile tradiţionale de Paşti. Pentru a profita la maximum de situaţie, reprezentanţii marilor magazine din oraşul cu cetate s-au întrecut în oferte care de care mai atrăgătoare şi mai gălăgios promovate. Cum însă în comerţul românesc primează politica de „tun”, nu cea de fidelitate, mai marii unui magazin au crezut că vor da lovitura dacă le vor vârî pe gât oamenilor cantităţi mai mari de carne, astfel că au pus la vânzare doar sferturi de miel gata preambalate. Ideea s-a dovedit neinspirată, întrucât cantităţile respective s-au dovedit prea mari pentru clienţii obişnuiţi, iar „pachetele de miel” şi-au cam făcut veacul în galantare, ajungând la termenul de expirare. Şi cum „reciclarea” cărnii e deja o practică obişnuită, mai mulţi clienţi au afirmat că au observat cum unii angajaţi schimbau etichetele cu data de expirare şi rearanjau carnea în vitrine. Sperăm că oricine va cumpăra din neatenţie un astfel de produs cu probleme, să aibă nasul suficient de fin pentru a evita să o consume.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago