Categories: Gura lumii

Gura lumii, 22.08.2016

Sute de mii de lei încasate de nişte băieţi care s-au proptit în fotolii de şefi, ajutaţi şi de câteva partide politice. Se întâmplă la un mastodont industrial din judeţ, companie aflată pe margine prăpastiei, iar cârcotaşii spun că totul este trecut negru pe alb într-un raport întocmit de la centru. Cel puţin aşa susţin cârcotaşii de prin zonă. Astfel, spun gurile rele că mai mulţi şefi care s-au aciuat câte o bucată de vreme pe la companie, în loc să se preocupe de bunul ei mers, au avut o singură grijă, aceea de a-şi umple buzunarele. Nu doar pe ale lor, ci şi pe ale mahărilor care i-au susţinut. Raportul va ajunge şi pe la cei care se preocupă de stârpirea corupţiei şi, spun aceiaşi cârcotaşi, până la căderea primului fulg de nea, se va lăsa cu arestări în masă. Gurile rele povestesc pe la colţuri că multe capete vor cădea atunci.

Nu s-a strofocat prea tare cu munca pe perioada cât a fost secund al unei micuţe localităţi, de ce s-ar omorî când este şef? Cam după acest principiu se ghidează un edil din regiunea cu lămpaşe, despre care oamenii au zis că este potrivit să-i conducă în următorii patru ani şi au fost convinşi că va dormi în biroul de primar pentru ei. S-au cam înşelat, deşi încă n-a apucat  cerneala să se usuce pe adeverinţa de edil. Gurile rele spun că omul este mai tot timpul, la fel cum era şi pe vremea când ocupa a doua funcţie de conducere a localităţii, pe coclauri, la afacerile sale. Ba chiar îşi mai ia cu el şi ceva argaţi plătiţi de instituţia în fruntea căreia se află. Norocul său este că mâna sa dreaptă, cel care i-a şi adus mandatul, se ocupă de treburile gospodăreşti şi conduce localitatea din umbră, astfel că edilului nu i se simte lipsa. Bârfitorii spun că adjunctul său are chiar şi oficial, pe hârtia de îndatoriri, atribuţii care ar fi revenit şefului.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago