Categories: Gura lumii

Gura lumii, 14.02.2013

Vorbesc cârcotaşii că la o şcoală generală dintr-un sătuc ce aparţine unei comune aflată lângă oraşul cu nod de cale ferată, acum câţiva ani mai erau doar doi elevi care frecventau acea unitate. Cică spun gurile rele, hotărârea luată de cei de la inspectoratul şcolar, de a-i transfera pe acei copii la o altă şcoală, apropiată, a fost una normală. Zvonerii povestesc că anormală a fost decizia luată de primăria comunei respective, de a executa investiţii la acea unitate. Cârcotaşii susţin că acolo s-au efectuat lucrări de reparaţii capitale, deşi clădirea urma să intre în… conservare. Numai că unora nu le pasă de banii oamenilor şi au ştiut foarte bine să-i cheltuie degeaba, pentru că acolo nu a mai învăţat nici un elev din comună. Gurile rele spun că aşa s-au cheltuit miliarde de lei vechi, adică s-au aruncat pe apa sâmbetei. Se pare că, în realitate, lucrările de reparaţii s-au făcut doar din pix, pentru că de fapt, s-au spoit doar nişte pereţi, însă banii au fost luaţi de cei care s-au făcut că lucrează ceva pe acolo. Curios este faptul că taman în acea perioadă, atât primarul de atunci, cât şi directoarea economică a primăriei au lucrat de zor şi la casele lor şi, în plus, şi-au schimbat şi autoturismele personale care nu mai corespundeau cu statutul lor.

Un primar dintr-o comună frumoasă a gândit cu glas tare când a declarat presei că vrea să realizeze o investiţie socială, în cadrul unei instituţii culturale din satul de reşedinţă. Investiţie care ar  costa un purcoi de bani, din care la o adică, s-ar putea construi o locuinţă mică, cu două camere, bucătărie, baie etc, nu doar o budă publică. Dar, zvonerii povestesc că primarul cu pricina, aflat la primul mandat, nu a spus şi cărei firme e destinată lucrarea. Cârcotaşii din primărie spun că există o firmă foarte apreciată de fostul şi actualul primar de aici, firmă care se ocupă de „ZONE VERZI“, care, culmea, primeşte mereu lucrări de la conducerea instituţiei. Aşteptăm şi noi să vedem cu ce faianţă şi robinete va fi dotată aceasta toaletă, mai ales că lucrările grele vor fi realizate în regie proprie. În plus, zvonerii cred că şi curtea de conturi va trebui să vină să verifice lucrarea cu care se laudă primarul. Cârcotaşii susţin că primarul cu pricina este atent ca la fiecare lucrare care se face în comună să-i intre şi lui în buzunar suficienţi bani, ca să nu mai aibă grija zilei de mâine.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • sa-ti fie rusine doamna draga pentru ineptiile indrugate, poate va veni si vremea cind va trebui sa dai socoteala pentru toate aceste mizerii cu care inerci in zadar sa patezi onoarea unor oameni stimati si apreciati pentru ceea ce au facut si fac pentru binele comunitatii

Share
Published by
MesagerulHunedorean