Categories: Sport

Din suflet, pentru sport

Ciprian Marinuţ

Un grup de antrenoare de gimnastică de la CNS CSS „Cetate” Deva a dat, ieri, startul unui program gratuit de iniţiere şi atragere spre sport a copiilor cu vârste între cinci şi opt ani. Ramona Micu, Gina Gogean, Liliana Cosma şi alţi colegi de-ai lor şi-au propus să-i determine pe copii să se îndrăgostească de sport, pentru a fi mai sănătoşi sau a deveni viitorii campioni.

Luminiţa de la capătul tunelului
Sportul de performanţă şi orele de educaţie fizică din şcoală au fost puse la colţ de politicienii României prin subfinanţare şi tot felul de decizii lipsite de înţelepciune. Dezinteresul politicienilor s-a completat în mod periculos cu alimentaţia nesănătoasă şi cu sedentarismul civilizaţiei moderne şi a provocat probleme incredibile românilor şi scăderea performanţelor sportive în plan internaţional. Ca dovadă, România este un exemplu negativ la capitolul obezităţii şi al altor probleme de sănătate în rândul tinerilor, iar rezultatele la competiţiile majore sunt adevărate „miracole”.
În tot acest „întuneric”, care s-a abătut asupra sportului, antrenoarea de gimnastică Ramona Micu, care a revenit la clubul devean după o experienţă de aproape doi ani în Suedia, a avut cu o iniţiativă ce poate fi comparată cu „luminiţa de la capătul tunelului”. „Lecţia pe care am învăţat-o în Suedia este că e foarte important ca toată lumea să facă sport, pentru că sportul înseamnă sănătate. Din acest motiv, am iniţiat acest proiect, prin care ne propunem să atragem spre sport cât mai mulţi copii cu vârste între cinci şi opt ani. Înscrierea şi participarea copiilor la acest program este gratuită. Iniţial, vom începe cu o oră în fiecare miercuri de la 16.00 la 17.00, iar apoi, dacă programul se va dovedi atractiv pentru copii, vom mări numărul de ore. În cadrul acestui proiect, mai sunt implicaţi, cu activităţi benevole ca şi mine, Gina Gogean, Liliana Cosma şi Cristinel Micu, precum şi alţi colegi de la club”, a spus antrenoarea Ramona Micu.

Pentru sănătate şi viitori campioni
În concepţia iniţiatoarei, acest program de tip „sportul pentru toţi” ţinteşte dezvoltarea şi sănătatea copiilor, precum şi formarea unei baze de selecţie pentru grupele de performanţă ale secţiei de gimnastică artistică a CNS CSS „Cetate” Deva. „Totul începe sub formă de joacă, iar în doi-trei ani, demersul se poate muta pe drumul spre performanţă. Vom încerca să modelăm copiii prin diverse jocuri pentru dezvoltarea îndemânării şi a motricităţii şi chiar cu exerciţii din sfera baletului. Dorim să punem bazele dezvoltării motrice generale, pentru ca toţii copii care vor participa la programul nostru să poată practica gimnastica sau orice alt sport. Se va lucra în diverse săli ale clubului, de la cea de artistică, până la cea de acrobatică. Intenţia este să ajutăm atât la dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor, cât şi să formăm o bază de selecţie pentru grupele de performanţă ale secţiei de gimnastică artistică ale clubului. Totul este benevol, gratuit şi în beneficiul copiilor”, a spus Ramona Micu.
În concluzie, CNS CSS „Cetate” Deva vă invită, dragi părinţi din Deva şi alte localităţi din judeţ, să profitaţi de pasiunea şi bunăvoinţa antrenorilor de la acest club şi să vă aduceţi copiii, cu vârste între cinci şi opt ani, la acest program de iniţiere în sport. Este gratuit, iar totul poate fi în beneficiul copiilor dumneavoastră.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • dragi politicieni,aveti rude,aveti prieteni si ei la randul lor alti prieteni dar toti aveti si copii! Si toti sunteti romani.Fie-va mila mila macar de cei apropiati voua si odata cu ei si restul vor beneficia.Da-ti ce trebuie sportului si implicit educatiei si sanatatii.Evitati rusinea de a iesi pe strada cu capul in pamant si garzi imprejur.Nu riscati judecata propriilor copii si nepoti.Vi se spune si demnitari,unde este demnitatea voastra?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago