Cele opt zile de concediu forţat impus anumitor categorii de bugetari au efect de bumerang asupra populaţiei ce activează în sectorul privat. Astfel, vorbesc gurile rele, că mulţi şoferi şi numeroşi patroni de firme au observat, în ultimul timp, că purtătorii de chipiuri albe de la rutieră şi cei de costume gri, de la economic, au intensificat controalele, după revenirea din concediul forţat. Oamenii sunt convinşi că motivul acestor acţiuni ale „controlorilor” (că nu le putem spune oameni ai legii) nu este vigilenţa dată de starea mai bună de odihnă sau plusul de moralitate şi dorinţa de a activa pentru creşterea încasărilor la bugetul statului. Toţi s-au convins pe propria piele că aceşti „controlori” sunt interesaţi, în primul rând, de refacerea pierderilor suferite la salariu, din cauza concediului, şi în consecinţă, sunt mai dispuşi la „negocieri”, „atenţii”, „limonade” şi alte „vrăjeli”.

Un preşedinte al unui club hunedorean, afiliat la o federaţie destul de des acuzată de matrapazlâcuri şi jocuri de culise, e decis să dejoace planurile mai marilor din federaţie cu privire la influenţarea alegerilor pentru preşedinte. Omul spune că federaţia cu pricina a programat  Adunarea Generală pentru alegeri a preşedintelui în data de 28 decembrie, adică taman între Crăciun şi Revelion, cu speranţa ca prin această manevră să fie prezenţi la vot doar cei care trebuie, nu şi cei incomozi.
Oficialul echipei hunedorene, care a fost deseori nedreptăţit de federaţie, e hotărât să le facă o surpriză neplăcută „mahărilor” din federaţie. Cică, omul a dat sfoară în ţară către alegătorii incomozi, respectiv preşedinţii de cluburi şi de asociaţii judeţene, care nu beneficiază de favorurile federalilor, şi le-a spus că e dispus să le pună la dispoziţie microbuze de la firma sa de transport, pentru a face deplasarea la Bucureşti, numai şi numai să nu lipsească de la alegeri. Demersul hunedoreanului poate fi câştigător, dacă reuşeşte cu adevărat să răstoarne planurile federalilor, dar îl poate şi costa enorm, dacă „puciul” pus la cale nu va avea succes.

MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago