Cele opt zile de concediu forţat impus anumitor categorii de bugetari au efect de bumerang asupra populaţiei ce activează în sectorul privat. Astfel, vorbesc gurile rele, că mulţi şoferi şi numeroşi patroni de firme au observat, în ultimul timp, că purtătorii de chipiuri albe de la rutieră şi cei de costume gri, de la economic, au intensificat controalele, după revenirea din concediul forţat. Oamenii sunt convinşi că motivul acestor acţiuni ale „controlorilor” (că nu le putem spune oameni ai legii) nu este vigilenţa dată de starea mai bună de odihnă sau plusul de moralitate şi dorinţa de a activa pentru creşterea încasărilor la bugetul statului. Toţi s-au convins pe propria piele că aceşti „controlori” sunt interesaţi, în primul rând, de refacerea pierderilor suferite la salariu, din cauza concediului, şi în consecinţă, sunt mai dispuşi la „negocieri”, „atenţii”, „limonade” şi alte „vrăjeli”.

Un preşedinte al unui club hunedorean, afiliat la o federaţie destul de des acuzată de matrapazlâcuri şi jocuri de culise, e decis să dejoace planurile mai marilor din federaţie cu privire la influenţarea alegerilor pentru preşedinte. Omul spune că federaţia cu pricina a programat  Adunarea Generală pentru alegeri a preşedintelui în data de 28 decembrie, adică taman între Crăciun şi Revelion, cu speranţa ca prin această manevră să fie prezenţi la vot doar cei care trebuie, nu şi cei incomozi.
Oficialul echipei hunedorene, care a fost deseori nedreptăţit de federaţie, e hotărât să le facă o surpriză neplăcută „mahărilor” din federaţie. Cică, omul a dat sfoară în ţară către alegătorii incomozi, respectiv preşedinţii de cluburi şi de asociaţii judeţene, care nu beneficiază de favorurile federalilor, şi le-a spus că e dispus să le pună la dispoziţie microbuze de la firma sa de transport, pentru a face deplasarea la Bucureşti, numai şi numai să nu lipsească de la alegeri. Demersul hunedoreanului poate fi câştigător, dacă reuşeşte cu adevărat să răstoarne planurile federalilor, dar îl poate şi costa enorm, dacă „puciul” pus la cale nu va avea succes.

MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago