Categories: ActualitateFlash

Ţepe cu fonduri europene

Nicolle Ebner

Avertismentul vine din partea Consiliului Regional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii-Deva (CRIPMM), care atrage atenţia asupra faptului că, în schimbul unui comision, anumite persoane se oferă să faciliteze obţinerea de finanţări de până la 200.000 de euro.

Ei promit 200.000 euro, tu plăteşti 300 lei
Persoanele îşi racolează „victimele” telefonic, recomandându-se drept reprezentanţi ai unor agenţii cu nume fictive, declară Ema Cornoiu, asistent manager CRIPMM Deva. Prin urmare, „atenţie la telefoanele pe care le primiţi, privind fondurile structurale. Cei care sună cer bilanţul firmei, balanţa şi 300 de lei, în plic, pentru ca persoanele contactate să primească fonduri nerambursabile de 200.000 de euro. Fondurile există, dar ele se acordă de către ministere, nu de către Agenţia X sau Z”, menţionează asistent manager CRIPMM Deva.

Fondurile există, dar le dau ministerele
Potrivit sursei mai sus citate, pentru a depune proiecte pentru obţinerea de fonduri structurale, este nevoie de mult mai multe acte. În general, un proiect depus pentru astfel de finanţare externă trebuie să cuprindă un plan de afaceri, o prezentare a firmei, obiectul de activitate, în ce se  investeşte, ce vreţi să construiţi, un deviz estimativ al costurilor, numărul de locuri de muncă nou create şi ce salariu vor primi angajaţii. La toate acestea, se adaugă previziuni economice pe o perioadă de trei-cinci ani, care să cuprindă cel puţin trei scenarii economice, în care firma este actorul principal, plus alte formulare. Prin urmare, este greu de crezut că, în schimbul unui comision de 300 de lei, cineva poate obţine, cât ai bate din palme, o finanţare de 200.000 euro, cu atât mai mult, cu cât puţine firme întrunesc toate cerinţele.

Au sunat unde nu trebuia
„Încă nu am primit sesizări de la persoane care au fost înşelate, dar am fost anunţaţi cu privire la acest gen de telefoane. Inclusiv noi, ca instituţie, am primit o astfel de propunere, pe care am considerat-o dubioasă. Aşa că un îndemn la prudenţă este foarte oportun”, menţionează Ema Cornoiu, asistent manager CRIPMM Deva.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Articolul este o dezinformare rusinoasa a celor de pe plan local care nu stiu cu ce se mananca aceste fonduri si nici nu sunt capabili sa le inteleaga sau sa le explice oamenilor din teritoriu.Ei merg pe ideea ca daca ei nu sunt capabili,nici altii sa nu le spuna oamenilor,pentru a nu-si pierde SPAGA zonala.Sa le fie rusine celor care dezinformeaza.Cu respect,John.

  • Sunt de acord cu John Doe. Daca nu suntem in stare ca responsabili pe plan local sa ajutam IMM-urile, hai sa dam cu noroi in cei care chiar o fac, ii ajuta sa progreseze pe intreprinzatotii mici si mijlocii. Ar trebui sa va fie rusine, domnilor de la CRIPMM pentru ca dezinformati intreprinzatorii din judetul dvs.

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago