Categories: Gura lumii

Gura lumii 11.03.2011

O formaţiune politică de culoare portocalie, dintr-o zonă în care s-a inaugurat o investiţie pentru dezvoltarea turismului, tot portocalie, se pregăteşte serios de campania electorală care va avea loc anul viitor. Şeful  organizaţiei şi-a angajat chiar o firmă locală, spun gurile rele, care să-l consilieze în campanie, atât pe el, cât şi pe adjunctul său, care de fapt este o ea. Bârfitorii susţin că plăţile pentru campanie nu sunt suportate de partid sau de politicianul promovat, ci de oamenii de rând, din taxele şi impozitele lor, iar costurile se ridică la zeci de mii de euro. Firma respectivă deţine şi mijloace de comunicare şi în schimbul banilor primiţi sub formă de prestări servicii pentru comunitate, difuzează în draci aşa-zise realizări ale edilului şi-l preaslăveşte, de zici că ar fi un zeu. Culmea este că firma este deţinută de un aşa zis rival politic, dar există şi aici o explicaţie: banii n-au nici culoare sau miros.

Şeful unor mineri din judeţ a intrat în atenţia organelor, după ce vreo câţiva  colegi de-ai lui l-au dat în gât că a băgat în afaceri proaste cotizaţiile oamenilor pe care ar trebui să-i reprezinte. Liderul respectiv ar avea datorii către terţi de câteva miliarde de lei, iar acum vrea să pună de un alt tun. Hotărârea lui nu este pe placul colegilor din organizaţia care îi apără pe mineri, iar aceştia s-au hotărât să-l toarne pentru managementul său defectuos. Cum afacerile puse la cale de lider au fost intenţionat falimentate pentru a rămâne cu banii, anchetatorii au încercat în vreo două rânduri să scoată cătuşele de la naftalină. Când s-au înarmat ei cu curaj şi au zis că treaba merge ca unsă, s-au trezit cu un telefon de sus, care le-a comunicat în două fraze. Este omul nostru, care ne aduce voturi, nu vă atingeţi de el.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

3 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

3 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

3 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

3 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

3 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

3 ore ago