Într-o urbe cu lămpaşe se pune de o mare fraudă la finele acestei luni. Un legiuitor este instrumentul principal al afacerii, după ce ar fi primit promisiunea că va ajunge şef peste ceilalţi legiuitori din urbe, iar în schimb trebuie să închidă ochii la toate manevrele făcute de un anume partid care-şi susţine un candidat cu tendinţe dictatoriale. Planul este bine pus la punct, spun cârcotaşii, astfel încât celelalte partide să nu poată avea nimic de spus. Bârfitorii avizaţi spun că furtul se va produce de la secţiile de votare şi până la biroul unde se vor număra hârtiile cu voturi. În maşina care va transporta sacii de la secţii se va mai afla un sac deja dosit din timp, în care va fi un număr bine stabilit de hârtii ştampilate cum trebuie. Acel număr ar acoperi jumătate din cel al votanţilor care se estimează că nu se vor prezenta la urne. Astfel, la numărătoare nu vor ieşi mai multe voturi decât numărul de alegători ai secţiei, iar prezenţa la vot va fi umflată la fiecare oră, astfel încât la final să coincidă cu buletinele aduse.

Afaceriştii dintr-o localitate îndepărtată a judeţului, unde la cârmă se află un cuplu cercetat pentru delapidare, după ce respectivii au făcut ceva matrapazlâcuri cu banii publici, sunt obligaţi prin diferite metode să contribuie la campania electorală a unui candidat. Oamenii vorbesc că în ultima lună au avut mai multe controale care s-au lăsat cu ameninţarea că ori vor da unde trebuie cota impusă, fie se vor alege cu amenzi usturătoare mult mai mari decât taxa de protecţie. Una din instituţiile de control a făcut o vizită afaceriştilor prin şefii de la centru şi nu cu angajaţii din zona respectivă. Astfel, şefii au mers, au văzut, au cerut şi unde nu li s-a dat, s-au pus pe dat. Cum micii afacerişti nu prea au avut de unde da, au încasat pedeapsa. Razia acestor şefi care adună taxa de protecţie pentru portocalii se va repeta şi în luna cadourilor, spun afaceriştii, după ce au fost atenţionaţi că ar fi bine la vizita viitoare să fie pregătiţi. Altfel, nu vor mai primi doar amenzi.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago