Grupul PPE susţine sectorul IMM european

Iuliu WINKLER in the EP in Strasbourg

Adriana Năstase

Deputatul european hunedorean Iuliu Winkler (UDMR, PPE, foto dreapta) susţine că normele UE nu trebuie să conducă la o povară disproporţionată şi la restricţii birocratice pentru sectorul IMM, care este coloana vertebrală a economiei europene, acesta producând 58 la sută din PIB-ul UE şi asigurând 67 la sută din totalul locurilor de muncă din sectorul privat.
„Sectorul IMM european este cel mai dinamic, inovator, care se adaptează uşor la forţele pieţei, având un impact economic puternic în sectoarele de afaceri. Grupul Partidului Popular European (PE) din Parlamentul European (PE) consideră că legislaţia UE ar trebui evaluată prin impactul pe care aceasta îl are asupra sectorului IMM”, a declarat Winkler.
Potrivit acestuia, Grupul PPE a susţinut în PE majorarea, în următorul Cadru Financiar Multianual (CFM) 2021-2027, de la 4 la 6,5 miliarde de euro a alocării pentru noul Program al pieţei unice, prevăzut a fi un instrument foarte important pentru sprijinirea competitivităţii industriilor europene, în special a IMM-urilor.
„Practic, Grupul PPE vrea să se asigure că piaţa internă funcţionează în mod armonios şi că oferă produse sigure şi de înaltă calitate pentru toţi cetăţenii europeni, iar în acest scop a susţinut creşterea pachetului financiar general pentru acest program, inclusiv finanţare suplimentară pentru IMM-uri. Grupul PPE consideră că noul Program al pieţei unice va asigura un acces mai uşor la finanţare pentru IMM-uri”, a adăugat europarlamentarul UDMR.
Grupul PPE, cel mai mare şi cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică şi mai competitivă, având cetăţeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din Parlamentul European.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago