Categories: Actualitate

Gripa a făcut o nouă victimă!

Oana Mihnea

În ultimele zile, un bărbat şi o femeie de la noi din judeţ au contactat virusul gripal. Din păcate, bărbatul s-a stins zilele trecute pe patul de spital.

Peste 1.500 de cazuri
În total, în această iarnă, opt hunedoreni au fost internaţi în unităţile medicale din judeţ din cauza gripei. Dintre aceştia, trei şi-au pierdut viaţa. Potrivit DSP Hunedoara, ultimele două cazuri au apărut în urmă cu câteva zile, fiind vorba despre o femeie din Brad şi un bărbat de 39 de ani din Orăştie. Ambii au ajuns la Spitalul Judeţean Deva, însă bărbatul a fost transferat ulterior la Clinica de Boli Infecţioase „V. Babeş“ Timişoara. În cursul acestui weekend, hunedoreanul a pierdut lupta cu viaţa şi a fost declarat decedat de către medici. Femeia este în continuare internată în spitalul devean, nefiind într-o stare foarte gravă.
În ultima săptămână, în judeţ au mai fost înregistrate 1.573 de cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 489 au fost pneumonii. Pe de altă parte, începând din octombrie 2015, 10.160 de hunedoreni au fost vaccinaţi gratuit împotriva gripei, făcând parte din grupele de risc, bolnavi cronici, gravide, personal medical, persoane aflate în instituţii de ocrotire socială sau bătrâni peste 65 de ani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

2 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

2 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

2 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

2 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago