Categories: ComunitateFlash

Directorul demis, angajaţii şcolii cercetaţi disciplinar

Natalia Bumbac

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara a descoperit mai multe nereguli la şcoala generală din Vaţa de Jos, în urma anchetei efectuate la sesizarea depusă de părintele unui elev. Acesta a reclamat faptul că elevii sunt agresaţi verbal şi fizic de către trei angajaţi ai unităţii de învăţământ, între care şi directoarea şcolii, iar orele de curs nu s-ar desfăşura în condiţii adecvate. Măsurile aplicate de IŞJ Hunedoara în urma aflării rezultatelor anchetei au fost din cele mai dure, mergându-se până la demiterea din funcţie a directorului unităţii de învăţământ.
Violenţa rămâne o suspiciune
Astfel, inspectorul şcolar general al judeţului a numit o comisie de verificare a tuturor aspectelor sesizate în petiţia venită din partea părintelui, care au fost verificate punct cu punct, fiind întocmit un raport. Deficienţele descoperite de comisia IŞJ Hunedoara arată că şcoala generală din Vaţa de Jos nu a fost manageriată eficient şi nu erau respectate procedurile privind accesul în unitatea şcolară. Mai grav de atât, inspectorii susţin în raportul întocmit că există „suspiciunea unor violenţe verbale şi fizice exercitate asupra elevilor de către unii salariaţi ai şcolii”. În schimb, membrii comisiei de verificare nu au identificat o încăpere destinată aplicării de pedepse elevilor, aşa zisa „cameră de tortură”.
S-a întocmit şi dosar penal
Date fiind deficienţele descoperite la şcoala generală din Vaţa de Jos, membrii comisiei au stabilit un plan de măsuri de remediere, care a fost transmis unităţii de învăţământ spre aplicare. Totodată, Consiliul de administraţie al IŞJ Hunedoara a hotărât schimbarea din funcţie a directorului şcolii cu un alt cadru didactic care  îndeplineşte condiţiile de ocupare a funcţiei de conducere prevăzute de lege. Iar în cazul tuturor categoriilor de personal din cadrul şcolii, asupra cărora există suspiciuni că ar fi săvârşit abateri de la litera legii, va începe cercetarea disciplinară, prealabilă. De asemenea, prin planul de măsuri aplicate şcolii generale din Vaţa de Jos, elevii, părinţii acestora şi cadrele didactice vor fi consiliaţi de specialişti ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara, fiind stabilite anumite obiective.
În concluzie, IŞJ Hunedoara a subliniat faptul că toate măsurile întreprinse de conducerea instituţiei vizează interesul superior al elevilor, siguranţa şi securitatea acestora şi  calitatea actului educaţional.
Trebuie menţionat că nu doar IŞJ Hunedoara a efectuat verificări la şcoala generală din Vaţa de Jos, ci şi IPJ Hunedoara a întocmit un dosar penal în care cercetează cele reclamate de părintele elevului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri sau alte violenţe.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Și ce dacă si-a dat demisia ?Vreți sa spuneți ca nu știa ce se întâmplă în instituția condusă de dansa ?Păcat ca vedem,citim și auzim numai știri de genul acesta .
    Dascălii ar trebui sa fie mai răbdători și echilibrați dacă au ales aceasta meserie ...Mulți dintre ei au grave probleme de comportament .

    Păcat

  • hai cu un pronostic: in dosarul penal se va da clasare, iar instanta va anula decizia de sanctionare disciplinara.

  • Cadrele didactice trebuie judecate la modul genetal ? Dar elevii, care foarte mulţi sfidează bunul simţ neavând cei 7 ani de acasă cum trebuie judecaţi. Apoi, nu s-a găsit aşa zisa cameră de tortură deci acuzaţiile au o nuanţă de fantasmagorie. Sper din toată inima ca cea care reclamă fără noimă să fie pusă cu botul pe labe. Atenţie: Dumnezeu nu bate cu bâta.

  • Propun ca inspectoarea scolara a judetului sa fie demisa , nu si aceasta directoare de scoala.e inadmisibil ca ziar sa denigrati un om, nici macar nu este finalizata ancheta.In locul vostru chiar Daca va fi gasita vinovata nu Trebuie sa ii dati poza si bulina neagra.Voi ca ziar sunteti pasibili sa fiti dati in judecata si sa pierdeti.atunci va veto da singuri buline negre?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago