Categories: ActualitateFlash

Greva foamei în faţa prefecturii

Natalia Bumbac

Ieri, un bărbat din municipiul Hunedoara s-a decis să protesteze declarând că face greva foamei, pentru o nedreptate pe care consideră că i-au făcut-o cei de la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de la Consiliul Judeţean Hunedoara.

Ion Manolache (foto) a venit de dimineaţă în faţa Prefecturii Hunedoara împreună cu soţia, pentru a atrage atenţia la situaţia dificilă în care se află. Bărbatul susţine că nu este prima dată când se confruntă cu astfel de probleme, având în trecut experienţe şi mai devastatoare. Acum, hunedoreanul doreşte ca soţia sa să primească indemnizaţia de la stat pentru asistent personal, lucru care nu i-a fost aprobat de comisie, deşi el susţine că nu se poate descurca fără ajutorul femeii.

Problemele vin din trecut
Ion Manolache s-a născut cu o malformaţie la mâna stângă, lucru care nu l-a împiedicat în tinereţe să meargă la muncă. Odată cu trecerea anilor, dar şi din cauza unor întâmplări neplăcute legate de un fost loc de muncă, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat, fiind nevoit să apeleze la indemnizaţia acordată de stat pentru persoanele cu handicap. Potrivit actelor medicale eliberate de medicii care l-au consultat, Ion Manolache suferă de mai multe boli, printre care diabet şi hipertensiune arterială, emfizem pulmonar şi alte 14 afecţiuni. În anul 2014, Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a eliberat pe numele hunedoreanului un certificat în care a stabilit că se încadrează la gradul de handicap grav. Un an mai târziu, în februarie 2015, aceeaşi comisie îi schimbă gradul de handicap, din grav în accentuat, ceea ce presupune o îmbunătăţire a stării de sănătate, cu toate că lucrurile în realitate stau invers. Dacă în vara anului trecut, hunedoreanul, deşi măcinat de boală, se putea deplasa pe picioarele sale, acum merge în cârje şi nici nu poate vorbi coerent. Starea de sănătate s-a agravat din cauza vârstei, dar şi din cauza bătăilor pe care le-a încasat, prin anii 1998, zice el, în urma neînţelegerilor pe care le-a avut cu patronul său. Ion Manolache povesteşte că rănile suportate atunci, dar şi lipsa de interes a autorităţilor de a-i pedepsi pe făptaşi, l-au adus în situaţia în care se află acum.

A mai protestat şi altă dată   
Primii care au aflat de protestul lui Ion Manolache au fost cei de la Prefectura Hunedoara. Deşi s-au arătat deschişi în a-l sprijini pe hunedorean, problema ridicată de acesta nu este de competenţa lor. „Cunoaştem situaţia domnului Manolache, a mai recurs şi în trecut la această formă de protest. Atunci a protestat pentru că soţia sa nu-şi găsea un loc de muncă. Ne-am interesat la AJOFM Hunedoara care sunt locurile de muncă disponibile şi l-am îndrumat către doi angajatori care i-au oferit un serviciu soţiei sale, dar care din păcate nu s-a acomodat cerinţelor. Astăzi, l-am invitat în interiorul instituţiei ca să discutăm şi să vedem ce soluţii se pot găsi la problemele cu care se confruntă, dar a refuzat. Am înţeles că este vorba de actele eliberate de Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Specialiştii de acolo au anumite reglementări după care evaluează o persoană, nu putem spune noi dacă au greşit sau nu, nu este de competenţa noastră”, a afirmat Gabriel Samoilescu, subprefectul judeţului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago