Categories: Editorial

Geoană, la capăt de drum în PSD

Aşa cum era de aşteptat, Mircea Geoană a fost executat cu sânge rece de colegii săi de partid. Comisia de Integritate a PSD, condusă de Dan Şova – care şi-a trăit şi el cu acest prilej momentele de glorie, în faţa camerelor video – l-a lăsat, duminică, pe Geoană cu adevărul său în braţe, nedându-i nici măcar posibilitatea să se apere. Mai exact, comisia, care l-a convocat pe fostul lider al partidului, pentru a-i asculta punctul de vedere, pentru ora 14.15, n-a mai aşteptat prezenţa acestuia şi a decis, iute-iute, cu 43 de voturi „pentru“, cinci „împotrivă“ şi două abţineri, excluderea lui din PSD.
Rămas, iniţial, blocat în faţa uşii de la sediul central al partidului, unde i s-a adus la cunoştinţă că şedinţa comisiei la care fusese invitat să participe s-a încheiat, şi că s-a decis să fie exclus din PSD, Geoană a ieşit la contraatac câteva ore mai târziu, printr-un comunicat de presă. În comunicat, fostul preşedinte social-democrat susţine că decizia Comisiei de Arbitraj a PSD este nulă, pentru că a fost luată fără audierea părţilor, ceea ce înseamnă, potrivit acestuia, că hotărârea nu produce consecinţe, ea fiind nulă de drept, atât din perspectiva Statutului PSD, cât şi din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice. În plus, Geoană mai contestă şi formula în care s-a întrunit Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, cu 48 de membri, considerând-o nestatutară. În final, preşedintele Senatului subliniază că forurile statutare ale partidului vor face ceea ce simulacrul de duminică nu a făcut: restabilirea adevărului şi găsirea soluţiilor pentru păstrarea unităţii şi a credibilităţii partidului şi a Opoziţiei.
Aşa stând lucrurile, se poate spune că drumul lui Geoană în PSD este pe punctual de a se încheia. Pentru că este greu de crezut că Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv Naţional al PSD vor infirma  recomandarea Comisiei de Integritate de excludere a sa din partid. Oricum, votul era stabilit înainte de începerea şedinţei de duminică. Iar lărgirea comisiei cu reprezentanţii filialelor a avut tocmai rolul de a se vota conform mandatului primit din partea organizaţiilor teritoriale. Urmează să vedem, totuşi, ce se va întâmpla în şedinţa CExN a PSD, dar credem că Victor Ponta a câştigat bătălia cu Geoană.
Poate singurii care ar putea să mai facă ceva pentru salvarea “prostănacului” sunt Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Dar nu ştim dacă vor vrea să o facă, deoarece mecanismul excluderii este pus în mişcare şi, mai mult, nu credem că cei doi au uitat şi chiar l-au iertat pe Geoană că i-a debarcat pe rând din fruntea partidului, trimiţându-i să roadă seminţe la peluză. Iar, după cât îl vedem de pornit pe micul Titulescu, credem că Geoană va fi alungat şi de pe fotoliul care-i conferă statutul de “numărul doi în stat”. Şi asta, chiar cu riscul ca PSD să piardă preşedinţia Senatului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Domnule Lepadatu,pe cuvint dar despre subiectul asta a scris presa centrala mult mai bine.Sunt alte probleme stringente in judet.Apropos,care e parerea dvs,vizavi de asa zisul noul monument,reprezentativ ,al Devei?

  • ...azi mâine o să pună steagul Ungariei pe prefectură!!!..domnilor ,, mi-e şi drag mi-e şi urât,, de ungurii!!!..mi-e drag de ei că nu-l lasă pe Băse să facă regionalizarea cum vrea el!!!...mi-e urât de ei că au stat la guvernare atât de mult încât i-au permis lui Băse, să-şi bată joc de ţara asta Românească !!!...io regret asta şi io istei să se ducă- tribună!!! trăiască România şi românii!!!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago