Deşi liberalii readuc pe tapet protocolul semnat cu partidul lui Geoană. La Deva, PSRO a bătut palma cu PSD!

Natalia Bumbac

După duşul rece pe care l-au suportat la alegerile locale, liberalii încearcă să-şi revină şi să se repună pe poziţii.
Ieri, a avut loc şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL, la care s-a discutat inclusiv despre politica de alianţe la nivel local. Liberalii şi-au amintit despre protocolul de colaborare semnat cu PSRO, formaţiune condusă de Mircea Geoană, prin care au stabilit să formeze majorităţi la nivelul tuturor consiliilor locale şi judeţene, după alegerile locale. Un protocol despre care preşedintele PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, spune că trebuie respectat obligatoriu, doar că din partea cealaltă nu există aceeaşi deschidere. Asta, pentru că liderul liberalilor hunedoreni le-ar fi închis înainte de alegeri de mai multe ori uşa în nas adepţilor lui Geoană din judeţ, care, în municipiul Deva au câştigat primăria cu candidatul Mircia Muntean.

Alianţa e ca şi făcută
„În şedinţa BPN al PNL s-a discutat despre politica de alianţe la nivel local. Noi avem un acord pre-electoral cu PSRO, semnat de copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga şi de preşedintele PSRO, Mircea Geoană. Suntem obligaţi să-l respectăm. Să aşteptăm şedinţa de constituire a Consiliului local Deva pentru a vedea cum stau lucrurile. Nu trebuie să facem alianţe, ele sunt făcute”, susţine deputatul Bogdan Ţîmpău, preşedintele PNL Hunedoara. Întrebat dacă este dispus să treacă peste animozităţile dintre liderii celor două organizaţii judeţene, acestea fiind de notorietate, Bogdan Ţîmpău a afirmat că acum toată lumea a depus armele. Acesta a precizat că tensiunile au fost în campania electorală, fiind vorba de o competiţie între candidaţii pe acelaşi post.

S-au aliat cu PSD
Dacă din partea preşedintelui PNL Hunedoara există o maximă deschidere pentru colaborare, din punctul de vedere al lui Răzvan Mareş, preşedintele PSRO Hunedoara, cărţile sunt deja făcute. Iar, loc de întoarcere  nu mai există. „Când s-a semnat protocolul de colaborare post-electorală între PSRO şi PNL, organizaţiile judeţene au avut termen 21 de zile să încheie acorduri similare la nivel local. Am discutat atunci cu Dorin Gligor, fost copreşedinte al PNL Hunedoara, care mi-a spus că nu poate decide singur. Iar, Bogdan Ţîmpău, fost copreşedinte şi actualul preşedinte al PNL Hunedoara, ne-a sfidat. Nu a dorit să stea la discuţii cu noi. În momentul de faţă nu există un protocol de colaborare între cele două organizaţii judeţene de partid. În judeţul Hunedoara avem liber la a ne alia cu cine vrem. Pe lângă toate astea, după alegeri, liberalii au fost primii cu care am discutat, dar nu am ajuns la un numitor comun. În momentul de faţă am parafat un protocol scris cu PSD, cărora le vom da un post de viceprimar al Devei, propunerea lor fiind Ovidiu Moş. Şi consilierii de la ALDE ne-au transmis că vor sprijini deciziile primarului ales Mircia Muntean, nu au avut pretenţii pentru nici o funcţie”, a afirmat Răzvan Mareş (foto), preşedintele PSRO Hunedoara, consilier local al Devei şi propunerea partidului pentru al doilea post de viceprimar al Devei.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Putem vorbi despre orice în afară de onoare. Sigur că așa trebuie procedat. Doar așa are asigurat Mircea Geoană un loc eligibil pe liste la toamnă. Ca românul imparțial.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago