Categories: Actualitate

Funcţionar de la APIA Hunedoara, arestat pentru luare de mită

Natalia Bumbac

Şeful biroului local al APIA din municipiul Hunedoara, Florin Opriş, a ajuns în spatele gratiilor, după ce a fost prins în flagrant luând mită de la un fermier. Funcţionarul a fost pus sub urmărire penală într-un dosar instrumentat de DNA – ST Alba Iulia pentru luare de mită şi trafic de influenţă.
Anchetatorii susţin că în perioada 2011 – 2015, Florin Orpiş a pretins şi a primit de la un fermier (martor în cauză) suma totală de 145.000 de lei. Banii i-a primit printr-un intermediar şi reprezentau o parte din subvenţiile alocate pe terenurile fermierului. În schimbul acestei sume, funcţionarul de la APIA Hunedoara a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina pe acesta să-i acorde martorului o suprafaţă de teren (păşune) mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial. În data de 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, Opriş a primit de la fermier suma de 25.000 lei. Moment în care a fost prins în flagrant de către oamenii legii. Procurorii DNA i-au realizat flagrantul chiar la el acasă. Bărbatul a fost dus cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Alba, instanţă care a admis cererea procurorilor. Decizia tribunalului nu este definitivă, putând fi contestată la instanţa superioară.
Directorul APIA Hunedoara, Marcel Socol, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, imediat ce va primi documentele de la DNA privind situaţia juridică a lui Opriş, îl va suspenda din funcţie, conform legilor în vigoare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • APIA - o organizatie fara rost.
    Mai mult de 68 % din proprietarii de teren au renuntat la subventii, din cauza neprofesionalismului angajatilor acestei "institutii" (de cumetrii politice), care doar dubleaza agentii agricoli din primarii.
    Hai, ... la gara. Ca toate agentiile aAPIA sunt pline de ciorditori si pilangii.
    Verificati terenurile primarilor si neamurilor acestora.