Categories: Sport

FOTBAL. Michel Platini este cercetat pentru implicare la votul pentru Qatar 2022

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini (foto), are din nou probleme după ce Justiţia franceză ar fi intrat în posesia unei note scrise de mână care ar face asocierea între angajarea fiului fostului preşedinte, Laurent Platini, de către Qatar Sports Investments (QSI) şi cumpărarea clubului de fotbal Paris Saint-Germain de către QSI, potrivit infor­ma­ţiilor publicate duminică pe o reţea de so­cializare. Dacă existenţa sa ar fi confirmată, acest document ar fi crucial pentru ancheta judiciară în curs de desfăşurare în legătură cu condiţiile de atribuire a Cupei Mondiale 2022 Qatarului.
Există suspiciunea că emiratul Quatar l-ar fi angajat pe Laurent Platini pentru a-l re­com­pensa pe tatăl său Michel, pe atunci pre­şedintele UEFA, pentru că a promis că va vota candidatura acestei ţări, cu nouă zile înaintea scrutinului din 2 decembrie 2010, în prezenţa lui Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei la acea oră, şi a lui Tamim al-Thani, prinţul moştenitor (astăzi emir) al Qatarului. Un schimb de bune practici care ar fi inclus şi vânzarea clubului PSG Qatarului.
Cotidianul L’Equipe, a dezvăluit în iunie 2019 faptul că au avut loc percheziţii la fon­dul de investiţii care a vândut clubul PSG fondului suveran Qatar Sports Investments (QSI) în 2011. În cursul acestei operaţiuni, anchetatorii ar fi găsit o notă scrisă de mână de Sebastien Bazin, fost oficial al firmei Colony Capital şi prieten cu Nicolas Sarkozy, datată 28 aprilie 2011 şi scrisă după o întâlnire cu Nasser al-Khelaifi, preşedintele QSI. Pe această notă ar apărea, potrivit Media­part, cuvintele: „70/30 % – Laurent Platini back of salary (150.000 de euro de verificat!!)”.
Trei zile mai târziu a fost anunţată cum­părarea a 70% din acţiunile clubului. QSI l-a angajat pe Laurent Platini în decembrie 2011.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago