FOTBAL. Mai avem de aşteptat pentru Campionatul European U19

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a decis ca România să găz­duiască ediţia din 2025 a Campionatului European Under-19.
Această competiţie era programată să aibă loc în România anul acesta, dar a fost anu­lată din cauza pandemiei de Covid. Com­pe­ti­ţia urma să reunească 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide. Repre­zen­tativa tricoloră U19, pregătită de Daniel Oprescu, era calificată direct, din postura de gazdă.
Cele patru arene nominalizate acum de FRF în dosarul de candidatură cu care s-a câş­tigat anul trecut organizarea competiţiei, erau Stadionul „Ilie Oană” – Ploieşti , Sta­dionul „Giuleşti” – Bucureşti , Stadionul „Arcul de Triumf” – Bucureşti şi Stadionul „Anghel Iordănescu” – Voluntari .
Competiţia UEFA este continuatoarea Turneului de Juniori FIFA care a debutat în 1948 şi a fost preluat de forul continental european din 1955. Din 1980, a fost dedicat categoriei de vârstă U18, iar din 2002, de­dicat categoriei U19. În istoria formatului ac­tual, România a găzduit acest turneu în 2011.
Până la ediţia care se va organiza în 2025 la Bucureşti,următoarele ediţii ale compe­tiţiei se vor disputa în Malta – 2023 şi Irlanda de Nord – 2024.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.