FOTBAL Liga a III-a. O victorie și două egaluri pentru echipele din județ

CSM Deva, egal ..la ultima clasată

 Jocul disputat de către echipa deveană, în deplasare la lanterna roșie, AFC Hermannstadt II, a fost programat inițial vineri la Rășinari, dar a fost reprogramat pentru a doua zi,sâmbătă 20 martie, din cauza condițiilor meteo, zăpada căzută în cantitate mare în ultimele zile, nepermițând disputarea partidei vineri.

Până la urmă s-a jucat sâmbătă, dar repetarea deplasării și-a pus amprenta pe evoluția jucătorilor deveni, la fel ca și starea deplorabilă în care s-a prezentat suprafața de joc. Iar antrenorul Ștefan Nanu a fost obligat iar să improvizeze, deoarece titulari Tecsi și Vasiu sunt accidentați. În aceste condiții antrenorul devean i-a folosit în apărare pe Radak și Ianc, ultimul reprofilat pe acest post. Ghinionul i-a urmărit pe deveni și pe finalul primei reprize l-au pierdut și pe Curescu, acesta suferind o comoție după contactul cu un adversar.

CSM Deva a fost echipa care a deschis scorul prin, Ianc, care a marcat cu o lovitură de cap în urma unui corner, însă gazdele au egalat înainte de pauză, astfel că la cabine s-a intrat la egalitate. Golul sibienilor a fost înscris de Andrei Șulea (a nu se confunda cu Adrian Șulea de la Deva). Scorul a rămas înscris pe tabelă până la finalul partidei deoarece în repriza secundă cele două echipe nu au reușit să mai înscrie, deși au fost consemnate ocazii de ambele părți. Putem să spunem că CSM Deva a scăpat printre degete o victorie în această întâlnire.

„A fost un meci greu, în care noi am ratat foarte-foarte mult. Numai Trașcă a avut trei ocazii mari, a ratat și el, ca și alții. Terenul a fost un handicap pentru noi, a fost plin de nămol, cu apă, nu am putut să punem mingea jos. Cei de la Hermannstadt au avut în primul 11 trei jucători de la echipa mare, au pus un pic de presiune și în felul acesta. S-a resimțit și oboseala,drumul dus-întors de vineri, a fost greu pentru noi. Chiar și așa am făcut un joc bun în prima repriză, în repriza a doua gazdele au mai echilibrat meciul. Am făcut trei schimbări la pauză, i-am introdus pe Iordache, Soare și Doboș. A trebuit să îl înlocuiesc pe Curescu, care a fost călcat pe cap de un adversar, l-am schimbat și pe Branea, care a greșit la gol. E un copil, se întâmplă și din astea la vârsta lui. Iordache a evoluat foarte bine fundaș central, Soare a intrat bine în joc, la fel și Iștoc, introdus în ultima parte a meciului. Toți trei sunt de la centrul de juniori ai clubului, la fel ca și Branea, iată că Deva începe să producă fotbaliști care pot să joace la echipa mare. Urmează pentru noi meciul cu Jiul, trebuie să luăm cele trei puncte, după care mergem în deplasare la Cisnădie. Ne-am propus să luăm minim șapte puncte din primele trei jocuri din acest an, cu Gilortul, Hermannstadt și Jiul, avem deocamdată patru. Suntem neînvinși de șapte meciuri în campionat, suntem la cinci puncte de locul 2, ne aflăm în grafic pentru atingerea obiectivului”, a spus după meci Ștefan Nanu, antrenorul CSM Deva.

 

CSM Deva: Manea – Curescu (min. 46 Soare, min. 67 Iștoc), Ianc, Radak, Branea (min. 46 Iordache) – Vitan, Bogdanovici, Țoiu, Trașcă – Ghighilicea (min. 46 Doboș), Ad. Șulea. Antrenor Ștefan Nanu.

 

Seria 7, Rezultate etapa 12


Viitorul Şelimbăr – Viitorul Dăeşti 2-0
Flacăra Horezu – Măgura Cisnădie 0-3
CSM Jiul Petroşani – Gaz Metan Mediaş 0-0
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Minerul Costeşti 1-0
FC Hermannstadt 2 – CSM Deva 1-1

Clasamentul seriei a VII-a

 1. Viitorul Șelimbăr          12    11   1    0    30-   6   34 puncte
 2. Gaz Metan Mediaș 2     12     6    3    3     26-11   21 puncte
 3. Gilortul Tg. Cărbunești  12     6    2    4     23-20   20 puncte
 4. Măgura Cisnădie          12     6    2    4     10-12    20 puncte
 5. Flacăra Horezu            12     4     4    4     27-19   16 puncte
 6. CSM Deva                   12     4    4     4    17-15    16 puncte
 7. Viitorul Dăești              12     4    2    6     21-22    14 puncte
 8. CSM Jiul Petroșani        12     2    6    4     13-21    12 puncte
 9. FC Hermannstadt 2      12     1    3    8       9-27      6 puncte
 10. Minerul Costești         12     1    3    8      11-30      6 puncte

 

 

 Victorie muncită, dar sunt de trei puncte pentru CS Hunedoara

Partida de la Hunedoara a avut de toate, dar a fost prost gestionată de către centralul Alexandru Mădălin Dumitru ( Pitești), care a acordat cartonașele în stânga și în dreapta, fie cele galbene sau cele roșii, încercând să stăpânească cumva tensiunea din teren.

Gazdele au avut o săptămână grea, după precedentul joc, cel de la Ocna Mureș, pierdut cu 2-1. În urma acestui eșec, membrii consiliului de administrație al clubului i-au băgat în ședință pe jucătorii hunedoreni și pe cei din conducerea tehnică, iar după analiza rezultatelor a venit și decizia care devine obligatorie: în următoarele patru jocuri hunedoreni trebuie să aducă 10 puncte, dacă mai vor salarii.

Deci s-a jucat sâmbătă la Hunedoara, mai ales pentru gazde, cu securea deasupra capului, iar acest lucru s-a văzut în evoluția echipei care a debutat apatic, dar cu atenție mărită la mișcările din teren ale oaspeților. De menționat că echipa gazdă nu a beneficiat de aportul lui Marinca-suspendat și a lui Liviu Herci, accidentat. De altfel Avântul Reghin a contat foarte mult în acest joc pe Vlad Bujor, cel care a fost mereu prezent între apărători hunedoreni și a avut destul șanse de a înscrie însă portarul gazdelor, Ștefan Lefter, a fost de fiecare dată la post și și-a salvat echipa de dezastru.

Golul, singurul de altfel din această partidă, a venit ca urmare a insistenței la balon a lui Erwin Bloj care, după o acțiune personală, la învins pe portarul oaspete în min. 20.

Până la gol însă am notat o acțiune la poarta hunedoreană derulată de către oaspeți, Murar fiind cel care a centrat peste defensiva gazdelor iar din careul de 16 m, Bujor a trimis spre poartă dar Lefter a blocat și a trimis mingea în out. În min. 24 Dumitru Chirilă șutează sec de la 18 m și din nou portarul gazdelor e atent și reține salvator. De altfel ca urmare a intervențiilor pe care le-a avut în jocul cu Avântul Reghin putem spune că Ștefan Lefter poate fi desemnat jucătorul meciului, fără să exagerăm, el având o contribuție majoră la menținerea rezultatului de pe tabelă.

În min. 24 George Chirilă a fost avertizat cu un cartonaș galben pentru un fault, dar a comentat decizia arbitrulu, se pare că a înjurat, iar centralul l-a trimis la vestiare arătându- i și pe cel roșu. În superioritate numerică însă gazdele s-au precipitat la finalizare iar Iacob sau Bloj nu au reușit să treacă de defensiva echipei oaspete.

Centralul a realizat echilibrul numeric între cele două formații, când la eliminat și pe Iacob, după un al doilea cartonaș galben, acordat după o simulare, când jucătorul hunedorean a căzut în careul advers,ca urmare a unui fault. Din acest moment arbitrul a pierdut controlul, iar deciziile sale i-au iritat pe jucătorii ambelor formații.

 

Minutele au trecut greu , gazdele s-au strâns mereu în apărare încercând să conserve golul de pe tabelă, lucru care le-a dat posibilitatea celor din Reghin să fie mereu în jumătatea de teren hunedoreană, iar acțiunile lor să creeze panică. Muscă, Neacșu, Robert Cristian au rezolvat însă de fiecare dată situațiile și s-au bucurat de aplauzele colegilor și a puținilor spectatori aflați pe la gardurile stadionului.

În  prelungiri, la un fault de joc am asistat la un meleu, oaspeții nemulțumiți de decizia arbitrului au sărit la bătaie, mai mult jucătorii de rezervă care coborau din tribune către vestiare în așteptarea fluierului de final, au sărit și ei la bătaie, fiind cu greu liniștiți de oamenii de ordine și de conducătorii echipei.

Rezultatul final aduce trei puncte la palmaresul echipei hunedorene, care totalizează acum 13 puncte, dar rămâne pe același loc în clasamentul seriei.

CS Hunedoara: Lefter- Kovacs,Muscă (min.83 Kelemen), Neacșu,Trășcan, Cr. Robert, Nițuică (min.61 Pau), Zamfir, Vasinc (min. 48 Banac), Bloj, Iacob.  Antrenor Raul Spătaru.

 

Antrenorul hunedorean a declarta la finalul partidei:” A fost multă tensiune, a fost și presiune asupra noastră la jocul de astăzi. Ne-am complicat mult situația după meciul de la Ocna Mureș,am fost foarte supărat pe băieți după acel rezultat. Se pare că au înțeles acum că e nevoie de o altă atitudine ca să ieșim din zona aceasta a retrogradării.Știam că o să întâlnim un adversar redutabil, cu șanse încă la promovare dar acum sunt bucuros că am luat cele trei puncte. Așa cum ați constatat și dvs., cred și eu că în partea a doua a meciului arbitrul a scăpat jocul din mânămulte faze asemănătoare fiind tratate diferit, multe cartonașe acordate foarte ușor , ca și cel roșu la Iacon dar avem o victorie obținută cu multă muncă. Sper să ne mobilizăm mai bine la meciul cu Galda.”

Nemulțumit de rezultat , antrenorul oaspeților Lorand Barna Budai a declarat: „ Rezultatul, mi se pare nedrept după numărul de ocazii pe care le-am avut și nu vreau să fiu subiectiv.Un joc cu un adversar supermobilizat, care a avut nevoie de o victorie,care a fost ambițios. Au avut și ei ocazii, nu prea multe dar noi ne-am sincronizat bine , din păcate nu și la golul pe care l-am primit.Presiune prea mare, gazdele au fost agresive , ne-au așteptat nu foarte elegant dar asta e.. Până la momentul la care s-au dat cartonașele roșii nu au fost evenimente în teren.Jucătorul nostru va fi sancționat pentru acest cartonaș și pentru că și-a lăsat echipa în inferioritate.de altfel și cartonașul roșu al gazdelor a fost , din punctul meu de vedere prea ușor acordat. ”

 

 

Seria 9, etapa 12

Unirea Dej – AFC Unirea 3-1
Sticla Arieşul Turda – Industria Galda 3-1
Sănătatea Cluj – Unirea Ungheni 1-4
CSO Cugir – CS Ocna Mureş 2-0
CS Hunedoara – Avântul Reghin 1-0

Clasamentul seriei a IX-a

 1. Unirea Dej                12     10    1    1     29-12     31 puncte
 2. CSO Cugir                12       8    2    2     29-13     26 puncte
 3. Unirea Ungheni         12       7    2    3     20-18     23 puncte
 4. Avântul Reghin         12       6    2     4     23-14     20 puncte
 5. Sticla Arieșul Turda   12       4    3     5     20-17     15 puncte
 6. Sănătatea Cluj N.     12       4    3     5     20-26     15 puncte
 7. Unirea Albă Iulia       12       4    2    6      18-23     14 puncte
 8. CS Hunedoara          12       3    4    5      13-16     13 puncte
 9. CS Ocna Mureș         12       3    0    9      12-27       9 puncte

10.Industria Galda       12        1    1  10      11-30       4 puncte

 Cea de-a treia echipă hunedoreană din Liga a III-a, Jiul Petroșani, a remizat pe terenul propriu, scor 0 – 0, cu Gaz Metan Mediaș 2.

 

2 comentarii la „FOTBAL Liga a III-a. O victorie și două egaluri pentru echipele din județ”

 1. Domnule Nanu de ce nu spui adevărul că ai luat un punct împotriva unei echipe de juniori de pe ultimul loc,de ce nu spui ca ai bugetul cel mai mare din toată seria ,cu bugetul de la Deva Timișoara este în liga 2 pe locul 1.Povestile ce le spui mai sunt crezute doar de Primar ca el ii naiv și încă mai poți să-l duci de nas !RUSINE

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.