Categories: Sport

Fotbal. Liga a III-a. Greu, foarte greu, pentru formațiile din județ

Campionatul din cadrul Ligii a treia de fotbal continuă cu etapa a șaptea care va debuta astăzi. Deschide seria partidelor din această etapă echipa CS Hunedoara care revine pe teren propriu și va avea un joc nu foarte liniștit, cu Avântul Reghin, dacă ținem cont de ultima întâlnire a celor două formații.A fost un egal atunci dar și mare scandal între jucătorii celor două formații.

Partida orgoliilor
Echipa de pe Cerna a înregistrat un egal la finalul săptămânii trecute, în deplasarea de la Ocna Mureș, într-o partidă cu o formație care s-a dovedit a fi mult mai puternică de­cât părea inițial. Cu lecția învățată de acum, hunedoreanii au nevoie de o victorie pentru a privi cu moralul ridicat următoarelre partide cu formațiile din Ungheni și Cugir.
Partida de astăzi de la Hunedoara cu Avân­tul Reghin se va desfășura de la ora 15.00, este derby-ul etapei, trei locuri și șase puncte separând cele două com­ba­tante. Gazdele ocupă locul 1, cu 16 puncte, cinci victorii și un egal, golaveraj 21 – 5, oaspeții sunt pe locul 4, cu 10 puncte, trei victorii, un egal și două înfrângeri, golaveraj 11 – 7. În etapa trecută, Avântul Reghin a ter­minat la egalitate, 2 – 2, acasă cu Academia Viitorul Cluj.
Jocurile din seria a șaptea, în care vor evolua formațiile hunedorene sunt pro­gra­mate sâmbătă, 9 octombrie, ora 15. Un derby județean este programat la Brad, unde localnicii primesc replica celor din re­ședința de județ, adică pe CSM Deva.
Va fi o partidă a orgoliilor dar și miza punc­telor puse în joc, una extrem de importantă pentru gazde. Aurul Brad ocupă ultimul loc din clasamentul seriei, având doar un punct în șase meciuri și golaveraj 3 – 12. De partea cealaltă, devenii sunt în grafic pentru acce­de­rea în play-off, locul 3, cu 12 puncte și un go­laveraj pozitiv,7 – 3. În etapa trecută, Aurul a pierdut cu 0 – 2 la Târgu Jiu cu Pan­durii Lignitul, iar CSM Deva a câștigat, scor final 1 – 0 la Orăștie cu Viitorul Pandurii II.
CSM Jiul Petroșani primește acasă pe Gilortul Tg. Cărbunești, cele două com­ba­tante fiind despărțite de trei locuri și șase puncte în clasament. Gazdele de la Jiul se află pe locul 9, cu un punct și un golaveraj de 5 – 12, iar oaspeții de mâine, Gilortul Tg Cărbunești sunt pe locul 6 și golaveraj 8 – 13. Cele două s-au mai întâlnit în actualul sezon și în turul 2 din Cupa României, tot la Petroșani.A fost atunci 6 – 1 pentru Jiul, dar în afară de un suflu pentru moral rezultatul acela nu are foarte mare importanță (știind cum este tratată Cupa de către 99 la sută dintre participantele din eșalonul trei).
În etapa trecută Jiul a pierdut 2 – 3 la Lupac cu Voința, în timp ce Gilortul a învins acasă Viitorul Șimian cu 3 – 1.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago