Categories: Sport

Fotbal. Jiul Petroşani şi CSM Deva joacă în Cupa României

Suporterii celor două echipe se pot bucura deoarece astăzi, miercuri, atât CSM Jiul Petro­şani, cât şi CSM Deva vor deschide noul sezon fotbalistic cu participarea în manşa de debut a Cupei României.

CSM Deva, acasă la… Simeria
CSM Deva va juca de la ora 16.30, pe te­re­nul din Simeria, în compania formaţiei din CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Dar această săp­tămână este foarte încărcată pentru deveni. Ieri, jucătorii au efectuat testele obli­ga­torii pentru Covid, astăzi joacă în Cupa României, iar sâmbătă debutează în noua ediţie de campionat, în compania celor de la Viitorul Şelimbăr.
Echipa se antrenează la Certej şi va disputa primele partide oficiale de „acasă” la Simeria, deoarece gazonul nu a fost încă instalat pe stadionul din Deva, iar startul de sezon este unul cu grad ridicat de dificultate pentru trupa lui Nanu.
Despre seria a şaptea în care a fost re­par­tizată CSM Deva, antrenorul devenilor ne-a declarat: „Sunt mulţumit de serie. Din punc­tul meu de vedere Şelimbăr este cea mai bună echipă de aici, au jucători cu experienţă în Liga întâi, au valoare şi sunt principalii fa­vo­riţi la promovare. Şi formaţia din Horezu are calitate, are jucători cu experienţă la ni­ve­lul Ligilor 1 şi 2. Restul seriei putem spune că e echilibrat, sunt formaţii de valori apropiate, cu menţiunea că la Mediaş şi la Sibiu sunt centre foarte bune de juniori, de care vor be­ne­ficia echipele lor secunde înscrise în seria noastră. Obiectivul pe care ni l-am propus este o clasare pe locurile 1 – 6, dar şi să con­struim în acelaşi timp o echipă competitivă. Avem patru fotbalişti cu experienţă, Doboş, Bog­danovici, Marius Ion şi Cârstoiu, toţi ceilalţi din lot sunt tineri şi foarte tineri, care vor trebui să crească alături de aceştia.”
Ştefan Nanu a vorbit şi despre meciul de sâmbătă, un adevărat derbi cu Viitorul Şe­limbăr. „Tragerea la sorţi pentru programul din campionat ne-a dezavantajat puţin, de­oa­rece întâlnim chiar în prima etapă cel mai puternic adversar. Plecăm evident cu şansa a doua în această partidă, dar eu am încredere în băieţi că vor face un joc bun şi la final vor reuşi o surpriză plăcută”, a spus antrenorul principal al CSM Deva.

Lotul CSM Deva: portari – Manea, Ciută, Voinea; fundaşi – Kelemen, Jude, Radak, Bogdanovici, Doboş, Teodorescu, Pisică, Branea; mijlocaşi – Ţoiu, Bedea, Petresc, Cârstoiu, Târş, Vitan, Traşcă, Manciu, Safta; atacanţi – Curescu, Stere, M. Ion, Lehel. Antrenor – Ştefan Nanu.

Jiul, acasă, la Petroşani
Desemnată câştigătoare a fazei ju­de­ţene din Cupa României, Jiul va juca astăzi în pri­mul tur al fazei na­ţionale din această compe­tiţie. Adversara sa va fi Gilortul Târgu Cărbu­neşti, colegă din seria a şaptea în care va evo­lua formaţia din Valea Jiului.
Partida se joacă la Petroşani, începând cu ora 16,30. CSM Jiul Petroşani a revenit după şapte ani în Liga a III-a, deşi nu a dis­putat nici un joc în barajul de promovare şi a beneficiat de o reorganizare a întrecerii din Liga a III-a, unde vor evolua 100 de formaţii împărţite în 10 serii.
Echipa din Valea Jiului a fost repartizată, cum spuneam, în seria 7, alături de CSM Deva, alte patru formaţii din Sibiu şi câte două din Gorj şi Vâlcea, iar conducerea for­maţiei este conştientă că are în faţă o mi­siune dificilă.
„După părerea mea este o serie destul de grea. Noi sperăm să facem faţă, ne pregătim cât putem de bine. Avem unele probleme de efectiv, au plecat Andrei Firan şi Marian Filip, iar Ion Radu s-a lăsat de fotbal. Am discutat cu trei jucători, ne-am înţeles deja cu ei să vină la Petroşani, mai trebuie doar să îi legi­timăm. Este vorba de un atacant, un mijlocaş central şi un mijlocaş dreapta, nu vă pot da numele până nu semnează cu noi. Deo­cam­dată legitimarea lor ne preocupă în primul rând, ca să rezolvăm această problemă. O să ne interesăm în perioada următoare despre ad­versarii pe care îi întâlnim în serie. În pri­mul meci întâlnim acasă, cu Flacăra Horezu, ştim că va fi un joc de debut foarte greu. E o echipă foarte bună, îl au pe Mansour plus alţi jucători experimentaţi”, ne-a declarat Damian Militaru, directorul tehnic al Jiului Pe­troşani. Până la ora debutului în campio­na­tul Ligii a III-a, se încearcă să fie transferaţi Mazilu şi Moise , ambii de la CSM Vulcan.

Lotul Jiul Petroşani: portari – Farcaş, Haring; fundaşi – Keszeg, Matei, R. Sandu, Arcuşi, Bălan; mijlocaşi – Stoicoiu, Mareş, Torkos, Miron, Drăgoescu, Ghiur, Turcu; atacanţi – Tuţă, Bădărău, Pârvulescu. Antrenor principal – Cosmin Kanduth, director tehnic – Damian Militaru.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago