Sport

CNS Cetate Deva joacă în Cupa României cu CSM Lugoj

Nicolae Gavrea

Singura echipă de fotbal din judeţul Hunedoara rămasă în competiţia naţională, CNS Cetate Deva, va evolua mâine în turul doi în compania formaţiei CSM Lugoj. Conform regulamentului acestei întreceri, şi în cel de-al doilea tur meciurile se dispută într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasate în campionate în sezonul trecut.

Cum s-a stabilit la tragera la sorţi, CNS Cetate Deva va juca, pe teren propriu, cu fosta şi, foarte probabil, viitoare colegă de serie din Liga a III-a, CSM Lugoj. Întâlnirea dintre cele două formaţii, care au stat în primul tur al fazei naţionale a Cupei României la fotbal se va disputa mâine, cu începere de la ora 17.30, pe Stadionul Cetate din Deva. Se poate spune că echipa deveană, cu Ioan Petcu la conducerea tehnică, are prima şansă, având şi avantajul terenului propriu şi sprijinul moral al spectatorilor, pentru acest joc. De partea cealaltă, am aflat că echipa din Lugoj, ca urmare a faptului că a ratat atingerea obiectivului stabilit pentru vechiul sezon, a fost părăsită de majoritatea jucătorilor valoroşi, care au plecat la alte grupări, precum ex-hunedorenii Bozian şi Velici, acum, ca şi fostul antrenor al Lugojului, Cosmin Petruescu, la divizionara secundă ASU Poli Timişoara, ori Roşie şi Radak, ambii legitimaţi, în prezent, la CNS Cetate Deva.
CS Hunedoara, formaţia campioană a judeţului nostru şi nou promovată în Liga a III-a, a evoluat în prima etapă a fazei naţionale a Cupei României, dar hunedorenii au fost învinşi, în deplasare, de divizionara a IV-a din Alba, Sportul Petreşti, cu scorul de 3-1 şi astfel au părăsit competiţia.
Este cert că în faza a treia a competiţiei va intra, aproape sigur, şi recent promovata în Liga a II-a ACS Energeticianul Târgu Jiu, echipă care îşi dispută meciurile de pe teren propriu, ca şi în sezonul trecut, pe Stadionul “Jiul” din Petroşani. În caz că vor trece de CSM Lugoj, cei de la CNS Cetate ar putea întâlni pe ACS Energeticianul, partida urmând a se disputa la Deva, dar se pot confrunta şi cu echipe din judeţe limitrofe, iar în acest caz locul de disputare al respectivelor întâlniri se va stabili în funcţie de rezultatele înregistrate în sezonul trecut.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

58 de minute ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

8 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

8 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

8 ore ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

8 ore ago