Fostul ministru Ridzi contraatacã

 

 Nicolle Ebner

Ieri, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi (foto), a depus o plângere la Parchetul General, împotriva a nouă parlamentari din comisia care a anchetat-o, pe care-i acuză de încălcarea regulamentului Camerei Deputaţilor, deoarece au efectuat cercetări în paralel cu DNA.

Plângere penală împotriva comisiei de anchetă
Potrivit declaraţiilor făcute agenţiilor de presă, fostul ministru a explicat că ancheta DNA este confidenţială şi, prin urmare, parlamentarii nu trebuiau să facă cercetări în paralel. Ridzi i-a acuzat pe deputaţii care au făcut parte din comisia de anchetă de abuz în serviciu şi instigare la mărturie mincinoasă. De asemenea, fostul ministru al Tineretului şi Sportului a depus la Parchetul General, copii ale stenogramelor din comisie, de unde reiese că mai mulţi deputaţi le-au spus colegilor din comisie că trebuie oprită ancheta, având în vedere că aceasta se suprapunea cercetării DNA. Monica Ridzi a făcut plângere penală la Parchetul General, pe numele membrilor comisiei de anchetă, dar nu şi pe cel al democrat-liberalilor. Monica Ridzi a declarat că nu vrea ca, prin această plângere, să abată atenţia de la dosarul pe care îl are la DNA.

 Curtea de Conturi confirmă că banii au fost cheltuiţi nejustificat
Monica Iacob Ridzi a demisionat pe 14 iulie din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, la mai bine de o lună de la izbucnirea scandalului privind organizarea Zilei Tineretului, în centrul căruia s-a aflat. Totul a început când Gazeta Sporturilor a publicat, la jumătatea lunii iunie, un articol care dezvăluia că pentru serbările de Ziua Tineretului, MTS a atribuit fără licitaţie, contracte de sute de mii de euro unor firme private de „apartament”. Două săptămâni mai târziu, DNA a solicitat declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate şi instigare la infracţiunea de ştergere de date informatice fără drept.
Potrivit surselor judiciare citate de presa centrală, raportul Curţii de Conturi, care a terminat verificările în luna octombrie, confirmă concluziile comisiei de anchetă în cazul „Ridzi”. Mai exact, fostul ministru Ridzi a cheltuit nejustificat banul public.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Monica Iacob-Ridzi este nevinovata,s-a vrut descreditarea persoanelor puternice din jurul presedintelui Traian Basescu,dar noi tinerii o vom sprijini pentru tot ce a facut si va face pentru noi,tinerii.

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

3 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

3 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

3 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

3 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

3 ore ago