Categories: Actualitate

Foştii mineri vor să renunţe la cetăţenia română

Dana Istudor

Circa 1.000 de ortaci pensionaţi, din mineritul Văii Jiului şi afiliaţi la Liga Pensionarilor Mineri, ameninţă că vor renunţa la cetăţenia română, în semn de protest faţă de adoptarea celor două legi, care reduc veniturile pensionarilor şi bugetarilor.

Reprezentanţii foştilor mineri afirmă că este ultima lor soluţie de a protesta faţă de deciziile guvernului, care le taie din pensii 15 procente şi vor în acest fel, să atragă atenţia întregii lumi, asupra „genocidului îndreptat împotriva pensionarului român”, după cum susţin foştii ortaci.

„Suntem dezarmaţi pentru că am tot protestat şi nu a avut nici un efect. În şedinţele noastre, am discutat această formă de protest extremă, de a renunţa la cetăţenia română. Aşa, dacă peste tot în lume va vui că 1.000 de foşti mineri din Valea Jiului renunţă la cetăţenie, poate că le vom atrage atenţia. Nu ştiu ce vom face după aceea, oricum, aici nu se va mai putea trăi cu banii primiţi după o viaţă de muncă în mină”, declară Paul David, secretarul Ligii Pensionarilor Mineri Valea Jiului. Foştii ortaci aşteaptă rezultatul moţiunii de cenzură, pentru a lua o decizie cu privire la protestul lor extrem.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago