Categories: ActualitateFlash

Fosta directoare a Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, condamnată cu suspendare

Fosta directoare a Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun (foto), a fost judecată într-un dosar instrumentat de DNA, pentru infracţiuni de corupţie.

Nu a recunoscut fapta
Magistraţii Tribunalului Hunedoara au condamnat-o pe Florinda Emilia Crăciun la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Crăciun a fost acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Tribunalul Hunedoara a mai obligat-o pe fosta directoare la plata sumei de 647.152 de lei către APIA. Sentinţa instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată de părţi cu apel.
Anchetatorii au susţinut că Florinda Emilia Crăciun a folosit la APIA Hunedoara mai multe documente false şi inexacte cu scopul de a obţine ilegal subvenţii din fonduri europene pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate. „Prin aceste demersuri, ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.152 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal”, informau reprezentanţii Biroului de presă al DNA. Dosarul a ajuns în instanţă la finele lui 2017, iar Florinda Emilia Crăciun a susţinut că este nevinovată şi că acuzaţiile nu au avut legătură cu funcţia ei de directoare a OJFIR Hunedoara. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

9 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

9 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

9 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

10 ore ago