Florin Oancea a pierdut procesul cu Primãria Deva

Sorina Popa

Ieri, Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea în contencios administrativ, formulată de fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea (foto), împotriva hotărârii Consiliului local de a-l schimba din funcţie.

Prefectura a considerat hotărârea legală

La şedinţa Consiliului Local Deva din 8 aprilie 2010, la propunerea primarului Mircia Muntean, Florin Oancea a fost schimbat din funcţia de viceprimar al municipiului Deva, din cauza disensiunilor care au fost create în cadrul instituţiei. Ulterior, Oancea a atacat hotărârea în contencios administrativ. Mai mult, fostul viceprimar a cerut achitarea tuturor drepturilor salariale aferente perioadei în care a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea în Primăria Deva, achitarea cheltuielilor de judecată de către Consiliul local şi daune morale, în valoare de 50.000 lei. Fostul viceprimar a cerut instanţei ca daunele morale să-i fie achitate de primarul Mircia Muntean şi consilierii locali care au votat demiterea sa, din propriile buzunare. Florin Oancea a declarat la acea vreme că schimbarea sa din funcţie s-a făcut ilegal şi că instanţa îi va da câştig de cauză.

Numai că ieri, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara nu i-au dat lui Oancea câştig de cauză. Contactat, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat, că „hotărârea de schimbare din funcţie e viceprimarului Florin Oancea am considerat-o legală şi i-am transmis domnului Oancea, atunci, că, dacă se crede nedreptăţit, poate să acţioneze în judecată instituţia noastră. Precizez că schimbarea unui viceprimar este o decizie politică“, a declarat prefectul Dezsi.

Hotărârea dată de judecătorii Tribunalului Hunedoara poate fi atacată, cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Aici se vede cum justitia in Romanaia este aservita politic... Aceasta decizie trebuie sa te intareasca si sa te faca increzator in fortele tale, Florine! Mult succes iti doresc!

  • NASOL SI CU PROCESELE ASTEA... MIRCIA, NU ITI DORESC SA AJUNGI TU SA PIERZI VREUN PROCES!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago