Lãsat fãrã atribuţii, Oancea apeleazã la instanţã

Nicolle Ebner

Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, consideră că primarul Mircia Muntean i-a retras ilegal toate atribuţiile pe care le-a avut până la sfârşitul lunii ianuarie 2010 şi intenţionează să apeleze la instanţă, pentru redobândirea acestora.

„Primăria nu este SRL-ul primarului”

Viceprimarul Florin Oancea a declarat că retragerea, de către primarul Mircia Muntean, a atribuţiilor pe care le-a exercitat în perioada iulie 2008-ianuarie 2010, s-a făcut cu încălcarea legii, dat fiind faptul că după validarea în funcţia de viceprimar de către consilierii locali, tot prin hotărârea acestora, s-au aprobat şi atribuţiile lui în cadrul Executivului. „În această situaţie, primarul nu poate lua o decizie unilaterală de retragere a atribuţiilor stabilite prin hotărâre de consiliu. Primăria nu este SRL-ul primarului şi eu nu sunt angajat la SRL-ul lui. Am făcut o plângere prealabilă către edil, în data de 28 ianuarie, am mai depus o plângere prealabilă şi la Prefectura Hunedoara. În funcţie de răspunsul pe care-l voi primi de la cele două instituţii, voi ataca decizia primarului în Contencios administrativ”, a declarat viceprimarul Florin Oancea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, la sediul PNL Deva. Potrivit HCL, viceprimarul Florin Oancea avea în subordine, printre altele, departamentele: investiţii, urbanism, poliţia comunitară, serviciul impozite şi taxe, asistenţa socială. Printr-un ordin al primarului Mircia Muntean, toate atribuţiile lui Oancea au fost preluate de cel de-al doilea viceprimar, Cosmin Costa.

„Diversiuni ce afectează imaginea partidului”

Considerând că atitudinea primarului Mircia Muntean din timpul şedinţei de consiliu de săptămâna trecută aduce prejudicii majore imaginii PNL, Oancea, care este şi preşedintele PNL Deva, va pune în discuţia Biroului Permanent Municipal PNL Deva, de săptămâna viitoare, comportamentul acestuia. „Dacă vrea să înţeleagă că trebuie să mergem mai departe ca o echipă, bine. Dacă nu, se va marginaliza singur, continuând să provoace diversiuni care aduc atingere imaginii partidului”, a menţionat Florin Oancea.

Ruptura dintre cei doi colegi de partid s-a produs la şedinţa Consiliului Local Deva din luna ianuarie, când viceprimarul şi majoritatea consilierilor PNL au refuzat să voteze în favoarea mai multor proiecte iniţiate de primarul Mircia Muntean.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • SUCCES FLORIN OANCEA IN DEMERSUL TAU SI AL CELORLALTI LIBERALI ADEVARATI DE A EXTIRPA RAUL CE A CUPRINS PNL-UL IN DEVA SI IN JUD. HUNEDOARA ( MIRCIA MUNTEAN ZIS PINOCHIO ). CONTINUA TOT ASA SI IN 2012 TE VOM SUSTINE CU TOTII .

  • praf si pulbere sa se aleaga de asemenea indiviizii sper ca devenii in 2012 sa se trezeasca si sa voteze in consecinta

  • Nu sustin PNL-ul, nu-l sustin nici pe Mircia nici pe Oancea. Ceea ce vreaus a spun este ca Oancea, in ultimii ani a fost (si este) un gunoi de ultima speta, un fel de mafiot ambulant al Primariei Deva. Mircia a facut ceva pentru orasul asta, pana acum cativa ani de rahat. Acum Deva este, dupa parerea mea, cel mai frumos oras din Romania. SI nu e numai parerea mea sau a devenilor/hunedorenilor. Chit ca nu il sustineti, sau nu il placeti,(nici eu nu il plac si nici nu l-am sustinut) trebuie sa recunoastem ca a facut ceva pentru orasul nostru. Ok, si-a bagat bani in buzunar, dar altii si-au bagat bani in buzunar si atat. El macar aafacut ceva. Cat despre Oancea... el isi pierdea jumate din zi la cafele si la alte chestii prin barurile devene. Oancea are chiar si fata de escroc notoriu.
    Sanatate Deva

  • Daca nu ma insel,"domnule" oancea timp de 6 ani ati fost asociat la acest SRL,ati beneficiat de toate avantajele pe care vi le-a pus la dispozitie "asociatul" Muntean si ati fost un soi de directoras,care nu s-a plins deloc de lipsa sefului,ci din contra a speculat la maxim prerogativele cu care ati fos investit in propriul interes personal."In interesul devenilor",dupa cum dese ori spuneti,ati putea sa ne scutiti de mojicia si aroganta persoanei dumneavoastra din acest SRL

  • VA PLACE , NU VA PLACE , OANCEA VA FI VIITORUL PRIMAR AL MUNICIPIULUI DEVA SI EU CU EL VOTEZ . VOI RESTUL RIDICATI-L PE MIRCIA MUNTEAN IN SLAVI SI IN CER , CA ASA N-O SA MAI COBOARE CU PICIOARELE PE PAMANT NICIODATA .

  • Anaaa....zorile se varsaaa... Daca citesti cu atentie o sa observi ca nu exista nici un fel de "elogiu" adus lui Muntean,care a"coafat" Deva destul timp,DAR sper ca sti ce vrei sa votezi, cunoscind mai bine obiceiurile si caracterul "alesului"tau,care nu-i decit o alta...Livia (pardon....Marie)..cu alta palarie...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago