Firme din Germania, interesate să investească în exploatările miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara SA

În perioada 11-13 noiembrie 2014, la sediul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA,  s-a aflat o delegaţie din Germania compusă din 12 persoane, delegaţie care reprezintă firme constructoare de echipament minier.
Reprezentanţii acestor firme s-au deplasat la CEH-SA, pentru a lua cunoştinţă cu realitatea mineritului din Valea Jiului, exprimându-şi totodată intenţia de a participa la viitoarea licitaţie de echipamente miniere, care urmează să fie demarată de CEH-SA în perioada următoare.
Firmele interesate de aceste investiţii sunt: DEILMAN-Haniel GmbH, Tiefenbach Control Systems, Eickhoff Bergbautechnik GmbH, Ferrostaal Industrial Projects GmbH,  Halbach & Braun Industrie anlagen GmbH & Co, Hauhinco Maschinenfabrik, PGM Project German Mining GmbH.
Membrii delegaţiei şi-au prezentat echipamentele pe care le produc, au luat la cunoştinţă condiţiile geologico-miniere dificile de exploatare, au vizualizat lucrările miniere (lungimi, secţiuni etc.), utilajele miniere existente, în scopul dimensionării utilajelor cu care urmează a fi retehnologizat fiecare punct de lucru şi pentru a constata dacă echipamentele produse se pretează mineritului din cadrul societăţii.
Aceste firme acoperă o mare parte din echipamentele necesare pentru retehnologizarea şi dotarea exploatărilor miniere din cadrul Sucursalei Divizia Minieră (combine de abataj, transportoare cu raclete, instalaţii de perforat, susţineri mecanizate, combine de înaintare în steril, combine de înaintare în cărbune ş.a.).
Investiţiile sunt absolut necesare atât pentru păstrarea capacităţilor de producţie actuale, cât şi pentru creşterea semnificativă a producţiei de huilă şi a productivităţii muncii, coroborată cu scăderea costului pe Gcal produsă.
În urma discuţiilor purtate la sediul societăţii, delegaţia germană reprezentată de firma Ferrostaal Industrial Projects GmbH a precizat că  este interesată de finanţarea acestei investiţii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago