O companie germană intenţionează să deschidă o fabrică în Hunedoara

Natalia Bumbac

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a avut o întâlnire în 1 iulie cu reprezentanţii unei firme din Germania, interesaţi să deschidă un punct de lucru în zonă. Vizita nemţilor a fost intermediată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Americană, iar planurile cu care firma germană vine în municipiul de pe Cerna sunt de-a dreptul promiţătoare.
Este vorba despre o fabrică producătoare de ventilatoare şi motoare electrice, EBM – PAST ST Georgan GMBH&CO.KG, care tatonează terenul pentru a face o investiţie care ar putea genera în trei ani 500 de locuri de muncă.
„Reprezentanţii firmei din Germania solicită o suprafaţă de un hectar de teren pentru a construi o hală de 5.000 de metri pătraţi. În primă fază vor avea nevoie de 75 de angajaţi, ca în trei ani de dezvoltare să ajungă la 500 de salariaţi, dintre care 25 la sută pe posturi de ingineri. Reprezentanţii firmei germane au cerut informaţii despre forţa de muncă disponibilă în municipiul Hunedoara, despre nivelul taxelor şi impozitelor, dar şi despre pregătirea profesională a populaţiei, urmând ca astăzi să le trimitem datele solicitate. Au vizitat parcul industrial şi situl industrial şi au fost mulţumiţi de ce au văzut”, a afirmat primarul municipiului Hunedoara.
Cu vânzări de peste 1,6 miliarde euro pe anul fiscal 2015 – 2016, EBM – PAST ST Georgan GMBH&CO.KG are în total 12.533 de angajaţi, care muncesc în punctele de lucru ale fabricii.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • ASTA IMI DORESC SA SE INTIMPLE IN HUNEDOARA LOCURI DE MUNCA CIT MAI MULTE PENTRU HUNEDORENI SA VA AJUTE DUMNEZEU.

  • Vreau sa o vad si pe asta. Sper din tot sufletul sa fie adevarat. Orasul nostru chiar are nevoie de locuri de munca.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago