Categories: Actualitate

Finanţele au declarat război evaziunii fiscale

Cristina Ghenea

Peste 90 de firme din judeţ au fost controlate luna trecută de inspectorii fiscali. Amenzile aplicate au ajuns la 9.000 de lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, Liviu Beldean, în ianuarie 2012, inspectorii fiscali din judeţ au efectuat 91 de acţiuni de control la persoane juridice. „Este vorba de şapte inspecţii fiscale generale şi 29 parţiale, şi de 55 de controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. În urma acestor controale, s-au atras la bugetul de stat venituri suplimentare de 55.347.000 de lei”, a declarat Liviu Beldean. Acesta a adăugat că din suma totală, peste 37 de milioane de lei provin din diferenţe de taxe şi impozite, aproximativ 18 milioane provin din accesorii, iar 9.000 de lei este valoarea amenzilor aplicate. „S-au dat şapte amenzi la diferite firme din judeţ. Cele mai mari, de exemplu, au fost aplicate la două firme de construcţii – una din Brad, care a fost amendată cu suma de 2.000 de lei, şi alta din Deva, care trebuie să plătească 1.500 de lei”, a mai precizat reprezentantul DGFP Hunedoara. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea sumelor atrase la bugetul general consolidat este cu 231 la sută mai mare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

10 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

12 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

18 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

19 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

19 ore ago