Categories: EvenimentFlash

Femeie în şoc anafilactic plimbatã trei zile la Urgenţã

Nicolle Ebner

O femeie din Geoagiu, intrată în şoc anafilactic în urma muşcăturii unui păianjen de dimensiuni uriaşe, era să-şi piardă viaţa din cauza indiferenţei medicului la care a ce-rut ajutorul.

Medicul de gardă a trimis-o acasă
Vineri seară, Elena Ramona Hila se afla pe terasă când a simţit o înţepătură foarte dureroasă în piciorul drept. Femeia nu a dat importanţă incidentului decât în momentul în care a văzut un păianjen de dimensiuni mari, negru, cu picioare foarte groase şi păroase care încerca să fugă de pe terasă. Speriat, bărbatul femeii l-a strivit cu pantoful, ca nu cumva să facă rău familiei, fără să ştie că răul fusese deja făcut. Peste puţin timp, femeia a început să se simtă rău şi s-a prezentat la urgenţa Spitalului Orăşenesc Geoagiu, însoţită de soţul ei. „De gardă era doctorul Bîrlea. A văzut foarte bine că piciorul era foarte umflat şi i-am spus că nu mă simt prea bine, dar mi-a făcut o injecţie şi m-a trimis acasă, asigurându-mă că este doar o alergie”, povesteşte Ramona Hila.

„Puteam să mor”
Sâmbătă, situaţia s-a agravat, iar femeia s-a prezentat din nou la Urgenţă, unde a dat peste acelaşi medic ce a tratat-o cu aceeaşi superficialitate, după care a trimis-o din nou acasă. Duminică, femeia ajunsese în stare critică. Limba umflată, bătăile inimii foarte accelerate, vedea dublu şi nu mai ştia ce se întâmplă în jurul ei. Mona ajunge pentru a treia oară la urgenţă, dar de data aceasta a avut norocul să fie de gardă dr. Alina Homorodean care a intervenit rapid şi profesionist, ţinând-o sub supraveghere medicală până luni seara, când, în urma medicaţiei, pericolul fusese îndepărtat. „Puteam să mor. Îmi rămâneau copiii pe drumuri pentru că un medic a considerat că este vorba doar de o alergie. Dacă va fi să mai am probleme de sănătate, voi refuza ca acest medic să mă mai consulte”, spune Mona.

Atitudinea medicului analizată de conducerea spitalului
„În mod normal, femeia trebuia ţinută, la spital, sub supraveghere şi tratament adecvat, cel puţin 2-3 zile, deoarece era în şoc anafilactic. Vom analiza atitudinea doctorului Bîrlea şi dacă va fi necesar, se vor aplica sancţiunile prevăzute în lege. Cât despre doamna Hila, o aştept la spital pentru a discuta despre caz dar şi pentru a-i pune la dispoziţie un dezinfectant special care omoară toate insectele, inclusiv păianjenii de dimensiuni mari, astfel încât să nu se mai teamă pentru sănătatea familiei”, a declarat dr. Titu Bulugean, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Geoagiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Verificati informatiile inainte de a le publica si selectati-va cu atentie reporterii, s-au scris numai aberatii,pe de o parte, o persoana cu soc anasifactic moare in cateva ore daca nu i se acorda ajutor, nu poate trai 3 zile, iar spitalul orasenesc geoagiu nici nu exista. Nu discreditati oameni cu atata usurinta.Daca mai aveti o farama de bun simt, profesionalism si moralitate, dezmintiti cele publicate.
    RUSINE!!!

  • Cateva corectii :
    - Spitalul orasenesc Geoagiu nu exista. Exista doar Sanatoriul de pneumoftiziologie Geoagiu care nu are treaba cu urgentele.
    - Dr. Birlea lucreaza la Spitalul Municipal Orastie
    - Dr. Bulugean e director medical la Sanatoriul de pneumoftiziologie Geoagiu.

    Intrebare : cum naiba l-ar putea sanctiona un director de la un spital pe un angajat al altui spital ?

    Punem pariu ca daca-l intrebam pe dr. Bulugean o sa descoperim ca el nu a declarat niciodata chestiile alea din articol ? Ca n-avea cum...

    D-na Nicolle (sau dsoara) - ca sa intelegi si dumneata - e ca si cum ti-ar da matale ordine aia de la Hunedoreanul(sau ce-o mai fi existand pe-acolo de cand au pus ziarul in cui).

    Putina informare nu strica. Inteleg ca ati facut jurnalismul la scoala "gainii care naste pui vii" dar macar informati-va cand scrieti ceva.

    Parerea mea sincera e ca va plateste Patronul degeaba.

    Cu oameni ca astia nu se castiga alegerile domnule Presedinte !
    O sa ajunga azi maine sa scrie ca Vladu(confundat pe cu un consilier judetean) v-a taiat din salar ca doar e seful dvs...

  • Pt."un alegator"! Mai fraiere ziarul asta tine cu PNL nu cu PDL asa ca mai verifica-ti si tu sursele de informare. Deci patronii PNL nu-i platesc degeaba!

  • ... Si eu ce ziceam domnu' Ionutz ? Cand am zis "domnule Presedinte" m-am referit la presedintele Consiliul Judetean. Vezi si referirea la Vladu pe principiul bate saua sa priceapa iapa. Nu-s ziarist asa ca n-am treaba cu "sursele de informare".
    Sa-ti fac o schema logica ca sa pricepi ?

  • Verificati stirea in mai multe locuri, nu publicati ceva doar pe spusele unei persoane. Nu sunt bani de telefoane sau v-ati pierdut profesionalismul, dragi jurnalisti?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago