Categories: Actualitate

Femeia care şi-a aruncat fetiţa în Jiu a fost arestată

Maximilian Gânju

Femeia de 27 de ani, din municipiul Lupeni, care şi-a ucis fetiţa la câteva minute după ce a născut-o, riscă 20 de ani de închisoare.

Anchetatorii au stabilit că tânăra mamă a acţionat cu discernământ, iar sâmbătă a fost externată din Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a primit îngrijirile ce se impun după naştere. Tânăra Simona Andreea Papp a fost audiată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani timp de opt ore şi după ce i s-au arătat toate probele care o incriminează, mama ucigaşă a recunoscut fapta. Aceasta le-a spus anchetatorilor cum a procedat şi că, imediat după naştere a omorât nou-născutul cu o pernă, iar mai apoi a mers pe malul Jiului de Vest şi a aruncat trupul micuţei în apă. Simona Andreea Papp a încercat, iniţial, să-i convingă pe anchetatori că fetiţa s-a născut moartă şi din acest motiv s-ar fi speriat şi a încercat să scape de cadavru. Expertiza medicilor legişti au contrazis-o, aceştia stabilind că fătul era în viaţă şi s-a născut la termen, având o greutate ideală, puţin peste 3,2 kilograme. Potrivit procurorului Mirela Kando, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore pentru infracţiunea de omor şi dusă în faţa magistraţilor Tribunalului Hunedoara pentru emiterea mandatului de arestare. Magistraţii au admis cererea procurorilor, trimiţând-o pe mama criminală în arest preventiv.
Simona Andreea Papp este căsătorită şi mai are doi copii minori. Reamintim că tânăra a fost prinsă de poliţiştii din Lupeni, la mai puţin de 24 de ore după ce trupul unui nou-născut a fost găsit pe data de 1 martie a.c., în Jiul de Vest. Anchetatorii au reuşit să dea de urma ei cu ajutorul medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce la unitatea medicală a ajuns o tânără care acuza dureri şi sângerări în zona genitală. A fost consultată de specialist, iar acesta şi-a dat seama imediat că femeia născuse recent şi a alertat poliţiştii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago