Fabiani, micuţul pianist, va concerta la Milano

Maximilian Gânju04 fabiani_2

Copilul rămas orfan, după ce mama lui a fost omorâtă pe trecerea de pietoni de un şofer care gonea cu viteză prin centrul Petroşaniului, va merge la Milano, unde are loc un concurs internaţional de interpretare. Fabiani este ajutat şi de municipalitate, pentru a îndeplini ultima dorinţă a mamei sale, aceea de a-l vedea pe scena din Milano.
Primăria Petroşani îl va sprijini pe micuţul pianist din municipiu, astfel ca talentatul muzician să poată merge la concursul internaţional care va avea loc în iunie, în Italia, la Milano. Mama lui Fabiani se străduia să-i poată asigura copilului participarea, fiind o mare dorinţă a sa de a-l vedea pe o scenă internaţională. Toată strădania ei s-a năruit în Joia Mare, când viaţa i-a fost curmată de un şofer de 21 de ani, care a confundat centrul Petroşaniului cu o pistă de raliu. Dascălii talentatului pianist au făcut eforturi pentru ca Fabiani să poată cânta la Milano, iar acum şi edilii din Petroşani s-au alăturat acestei campanii.
„Noi am întocmit un proiect prin care să-l putem sprijini pe acest copil deosebit de talentat să poată participa la concursul internaţional din Milano. Proiectul a fost supus în Consiliul Local la vot şi vom aloca suma de 3.000 de lei pentru participarea lui Fabiani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Fabiani Prcsina are 11 ani şi este elev în clasa a IV-a la şcoala Gimnazială „I.G.Duca“ din Petroşani. A început să cânte la pian când mama sa l-a înscris în clasa I-a, iar profesorii lui spun că este deosebit de talentat. Copilul este olimpic la pian şi a participat, la numai o săptămână după moartea mamei sale, la Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică ”Clara Peia”, la Lugoj, unde a câştigat primul loc şi premiul Uniunii Compozitorilor.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.