Categories: ActualitateFlash

Articolul nostru despre tragedia micuţului pianist din Petroşani a avut un ecou nesperat în rândul oamenilor: Minerii, poliţiştii şi numeroşi cititori sar în ajutorul lui Fabiani!

Mircea Lepădatu
Maximilian Gânju

În urma publicării în ediţia tipărită şi online a cotidianului nostru, de vineri 25 aprilie, a articolului „Un viitor pianist de excepţie se află la un moment de răscruce în viaţă. Cine-l poate ajuta pe Fabiani?”, zeci de oameni din judeţ, dar şi din alte zone ale ţării şi chiar de peste hotare, şi-au comunicat  intenţia de a sări în ajutorul micuţului pianist Fabiani Prcsina (foto), rămas orfan după ce mama lui a fost ucisă  pe trecerea de pietoni, de un şofer teribilist. Unii dintre aceştia au şi început să strângă bani pentru a-l ajuta pe micuţul rămas pe lume doar cu sora sa, studentă la Timişoara şi bunicii, doi pensionari din Vulcan, cu o stare materială precară.

Minerii de la Livezeni şi poliţiştii hunedoreni, printre primii
Mai mulţi ortaci de la EM Livezeni-Petroşani, acolo unde mama băiatului era angajată până să-şi piardă viaţa, au contribuit fiecare cu câte o sumă de bani, în funcţie de posibilităţi, astfel ca micuţul orfan să aibă cele necesare până când va primi ajutorul de urmaş. Dar nu doar ortacii sunt solidari cu băieţelul de 11 ani, ci şi poliţiştii hunedoreni. Oamenii legii au fost impresionaţi de drama prin care trece micuţul şi vor să-i sară în ajutor, astfel ca Fabiani să-şi poată continua studiile de pian. „Conducerea IPJ Hunedoara a răspuns apelului din presă şi organizează o colectă printre poliţişti în scopul ajutorării copilului. Inclusiv bisericuţa Sf. Mina, din curtea IPJ Hunedoara, va sprijini şi ea lunar copilul”, a declarat subcomsiarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Practic, poliţiştii hunedoreni vor să-l ajute pe Fabiani în fiecare lună, cu banii adunaţi în bisericuţă, astfel ca talentatul pianist să-şi poată continua studiile.

Cum poate fi contactat copilul
Cum spuneam, numeroşi cititori ai cotidianului nostru din judeţ, din ţară şi, chiar români din străinătate, care ne citesc online, ne-au contactat telefonic, prin Email, iar unii chiar au scris pe site, la articol, exprimându-şi dorinţa de a-l ajuta pe micuţul Fabiani. Le-am comunicat tuturor, şi o mai facem şi pe această cale, că pentru acest lucru, pot lua legătura cu profesorul Vasile Pop, de la Inspectoratul Şcolar al judeţului Hunedoara, care am înţeles că se ocupă personal de Fabiani, sau cu conducerea Şcolii gimnaziale „I.G. Duca“ din Petroşani, unde acesta este elev.

Ucisă în Joia Mare
Reamintim că Fabiani Prcsina, la cei 11 ani ai săi, a obţinut numeroase premii naţionale la pian, fiind considerat de dascăli un viitor geniu la acest instrument muzical. El a rămas fără mama sa în Joia Mare, aceasta fiind spulberată de pe trecerea de pietoni, de un tânăr de 21 de ani, vitezoman şi nesăbuit, din Petroşani. Femeia, care era singurul sprijin al băiatului, întrucât acesta n-avea tată, a murit pe loc, la fel ca un alt pieton care se afla şi el pe zebră, în momentul când maşina de lux condusă de tânărul de bani gata i-a lovit în plin.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ba rusine sa va fie ....nu sti ce acuze s-a i mai aduceti tanarului sofer ...a fost un acindet .care din vina altora s-a produs dar asta nu sti sa ziceti si k nu pe trecere sa produs ...si multe altele dar asa e roamnia asta de cacat ...Vorbit in necunostita de cauza baiat acela pe care voi al faceti nesabuit este un tanar de nota 1000 a ajutat multa lume a facut bine la lume este un baiat exemplar cuminte cu bun simt asta nu sti sa ziceti.si multe altele famile lui este o famile exemplara pacat si de omeni aia dar nu arucati tot in soefr ...dar aasta i romania

  • Si 1 primu rand dc nu ziceti k familie baiatului ...(soefrului) a ajutat familia VICTIMELOR k sa intersea imd dupa acindet de acei copii si k la ajutat cu banii dar ce s-a zica ,si iei numa acuze stie sa aduca ziaristi de KKT

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

14 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

14 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

14 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago