Categories: Comunitate

Sindicatul Muntele ameninţă cu conflict colectiv de muncă

Aşa cum au promis, cei de la Sindicatul Muntele au notificat ITM Hunedoara, săptămâna trecută, referitor la declanşarea unui conflict de muncă. Asta, din cauză că încă nu s-au finalizat negocierile pentru contractul colectiv de muncă (CCM).
Se pare că negocierile la noul contract colectiv de muncă pe ansamblul CEH, atât pentru mineri, cât şi pentru energeticieni, sunt greu de ţinut în frâu. Astfel, în cursul săptămânii trecute, sindicaliştii de la Muntele au notificat angajatorul, iar apoi a fost notificat şi ITM Hunedoara, cu privire la declanşarea conflictului colectiv de muncă. Legat de acest pas, conducerea CEH susţine că lucrurile se vor rezolva, în bine, dar cu răbdare şi cooperare.
„Nu-l consider nici un gest de rea-voinţă şi nici vreun fel de presiune. Pur şi simplu cred că nu mai există răbdare. Nu suntem ostili şi avem toată deschiderea pentru negocieri. Ministerul a avizat, la rândul său, bugetul pentru 2014 şi urmează să fie discutat în prima decadă a lunii iunie, o dată cu vizita FMI”, spune ing. Aurel Niculescu (foto), directorul general interimar al CEH. De menţionat că aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli a Complexului nu depinde sută la sută doar de cei de la CEH, or negocierile CCM implică şi o parte financiară, probabil, pentru majoritatea fiind cea mai importantă. Aşa că implicaţiile băneşti nu pot fi dezbătute decât după ce există buget aprobat, deci implicit finalizarea negocierilor se va realiza în funcţie de acest aspect.
Amintim că în 10 iunie a.c. va expira contractul colectiv de muncă al minerilor. Sindicatul „Muntele“ reuneşte minerii de la exploatările de huilă viabile din Valea Jiului (Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan), dar are şi un Departament Energetic din care fac parte sindicalişti de la termocentralele Mintia şi Paroşeni. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago