Categories: Sport

Experiment pe jumatate reusit

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva a arătat acceptabil în repriza întâi a primului joc amical de verificare din această vară, susţinut, ieri, acasă, cu FC Bihor, scor 1-3, dar s-a prăbuşit după pauză, când au fost testaţi patru-cinci juniori.

Fotbal pe caniculă
Antrenorul Gică Barbu a inventat, pentru startul partidei, o formulă de joc specifică acestei etape de început a pregătirii tehnico-tactice. În primul 11, au fost doi titulari ai sezonului trecut (Sătmar şi Zaiaţi), şase jucători, ce erau de regulă rezerve (Horvath, Florea, Bud, Grigoruţă, E. Vajda şi Bajko) şi trei sportivi aflaţi în probe (Golguţ, Pistol şi Lazăr). Combinaţia a funcţionat destul de bine, iar Mureşul a jucat de la egal la egal cu adversara sa în primul meci de verificare din această vară, deşi FC Bihor era mai închegată, întrucât avea deja trei-patru amicale în picioare. Atacantul Bajko care a ratat aproape tot sezonul trecut, din cauza problemelor la inimă, a fost cel mai activ jucător al devenilor. El a şi marcat pentru Mureşul Deva în minutul 45, golul egalizator, după alte trei-patru mari ocazii, dar nu l-a putut învinge pe experimentatul portar fost la Corvinul, Adi Pascal. FC Bihor deschisese scorul prin Lukacs (26), care a reluat cu capul în plasă din trei-patru metri o centrare a lui Lupaşcu. Meciul a fost influenţat de temperatura foarte ridicată, la nivelul terenului fiind peste 30 de grade Celsius.

 Cu tupeu, dar fără experienţă
Mureşul a schimbat aproape complet echipa după pauză, în teren apărând titulari de drept ai sezonului trecut, precum Dosan, J. Vajda, Lintaru sau Cîmpean şi o serie de patru-cinci juniori aflaţi în probe de joc. Nici n-a început bine repriza şi unul dintre juniori, venit de la Şcoala de fotbal „Gică Popescu”, a gafat, iar Balla a centrat perfect pentru Lupaşcu, care a făcut 2-1 pentru FC Bihor. Jocul a curs în continuare în favoarea echipei pregătite de hunedoreanul Ioan Petcu şi, inevitabil, Sanda a majorat diferenţa la 3-1, după o centrare a aceluiaşi Balla. „Juniorii au venit de departe şi am vrut să le dau şansa de a demonstra că au valoare. Însă, în afară de tupeul de a vrea să joace în liga secundă direct de la juniori n-au demonstrat mare lucru. S-a văzut că le lipseşte experienţa, astfel că vom renunţa la majoritatea dintre ei”, a spus Gică Barbu, antrenorul Mureşului.
Următorul meci amical al Mureşului va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul Cetate cu Fortuna Covaci.

 Muresul Deva – FC Bihor 1-3 (1-1)
Au marcat: Bajko (45) / Lukacs (26), Lupaşcu (49) şi Sanda (80)
Mureşul: Horvath – Pistol, Zaiaţi, Florea, Bud – Sătmar, Golguţ, Grigoruţă, E. Vajda, Bajko, Lazăr. Au mai jucat: Dosan, Lintaru, J. Vajda, Cîrstori şi alţi patru-cinci jucători juniori aflaţi în probe de joc. Antrenor – Gică Barbu.
FC Bihor: Pascal – Tîrcă, Ambruş, Tânc, Dianu – Opriceană, Struţ, Andor, Bucur – Lucaks, Lupaşcu. Au mai jucat: Ban, Fl. Pop, Sanda, Kelemen, Balla, Cosma. Antrenor – Ioan Petcu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

12 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

12 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

12 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

12 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

12 ore ago