Actualitate

Evaziune fiscală cu tutun de peste jumătate de milion de lei

Administratorul unei firme din Orăștie a fost acuzat că a înșelat statul cu peste 630.000 de lei, sume pe care le datora drept TVA, și a fost tri­mis în judecată la Tribunalul Hunedoara pentru evaziune fiscală.

Controlul a scos la iveală neregulile
Procurorii au stabilit că, în calitate de administrator, bărbatul a achiziţionat bu­nuri de la furnizori pe care le-a de­cla­rat fiscal şi evidenţiat în contabilitate, ge­nerând în baza de date a autorităţii fis­cale şi în contabilitatea societăţii un TVA deductibil (pe care statul trebuia să-l returneze). A vândut apoi bunurile respective, însă nu a înregistrat aceste operaţiuni. „A rezultat, astfel, suma 630.936 lei, prejudiciu alcătuit din impozit pe profit și TVA colectat”, se ara­tă în dosar. Un control al fiscului a scos la iveală neregulile, inspectorii cons­tatând că societatea nu a înre­gis­trat nici un ve­nit în perioada 01.01.2018 – 31.05.2018, deşi în soldul scriptic al contului înr­e­gistra un stoc valoric de 3.685.290 de lei. În mod normal, so­cie­tatea comercială care a făcut achiziţii în sume relativ mari, ar fi trebuit să aibă şi să declare încasări, respectiv venituri co­respunzătoare, în caz contrar, ar fi tre­buit să existe pe stoc marfa achi­zi­ţio­nată, în valoare de 3.685.290 de lei. Ad­mi­nistratorul pus sub acuzare a achi­tat prejudiciul și a recunoscut în­vi­nuirile. Instanța din ca­drul Tribunalului Hunedoara l-a con­dam­nat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare. (M. Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

57 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

59 de minute ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

o oră ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

o oră ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

o oră ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

o oră ago